Κι όμως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν τα πήγε καλά στο Ηράκλειο…

κι-όμως-ο-λευτέρης-αυγενάκης-δεν-τα-πήγ-1703860

Στον Λευτέρη Αυγενάκη αρέσουν οι αριθμοί. Τους επικαλείται κάθε φορά που θέλει να δείξει το πόσο πετυχημένος είναι ως υπουργός Αθλητισμού ή εάν θέλει να να πείσει τους ψηφοφόρους του το τι καλό έχει κάνει στον νομό στέλνοντας όλες τις διοργανώσεις στην εκλογική του περιφέρεια.

Μόνο που ακριβώς εκεί διαπιστώνεται ότι εκτός από τις αντιπάθειες μεταξύ των αθλητικών παραγόντων της περιοχής ή των συνυποψηφίων του, υπάρχει και δυσφορία μεταξύ των οπαδών της ΝΔ που δίνουν τον σταυρό τους σε άλλους υποψηφίους.

Το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Για τέσσερα χρόνια ο απλός πολίτης του νομού Ηρακλείου – και όχι μόνο – δέχτηκε βροχή προβολής. Ο Αυγενάκης έκανε αυτό, ο Αυγενάκης έκανε εκείνο… Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει μόλις 247 σταυρούς περισσότερους από τις εκλογές του 2019 (24.498 τότε, 24.710 τώρα). Με μια όμως διαφορά. Τότε η ΝΔ είχε 51.579 ψήφους, ενώ τώρα με 63.310 κέρδισε και τον νομό, κάτι σπάνιο για τα εκλογικά δεδομένα της περιοχής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο γαλάζιος «ηγεμόνας» της περιοχής από το 47% των ψηφοφόρων της ΝΔ που τον «σταύρωσαν» το 2019 έπεσε στο 39% το 2023. Δεν το λες και επιτυχία σε ένα νομό που ενώ η παράταξή του κατέγραψε αύξηση ποσοστών κατά 5,32% αυτός είχε μείωση στα δικά του ποσοστά κατά 8%!

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook