ΚΕΕΡΦΑ Χανίων: Η Αστυνομία στοχοποιεί μετανάστες και άστεγους με αφορμή την απαγόρευση της κυκλοφορίας | Photos

κεερφα-χανίων-η-αστυνομία-στοχοποιεί-1022293

Για στοχοποίηση από την πλευρά της Αστυνομίας μεταναστών και αστέγων  αξιοποιώντας την «απαγόρευση κυκλοφορίας» και την πανδημία του κορονοϊού κάνει λόγο  το ΚΕΕΡΦΑ Χανίων με σχετική του ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε δύο περιστατικά στη Νέα Χώρα και στην πλατεία της Σπλάντζιας σημειώνοντας πως «η Ν.Δ. προχωρά σε ολοένα πιο σκληρές ρατσιστικές επιθέσεις εναντίων των μεταναστών που ζουν στις πόλεις μας».

Η ανακοίνωση:

«ΚΕΕΡΦΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κάτω τα χέρια από άστεγους, πρόσφυγες και μετανάστες!

Όχι σε επιχειρήσεις σκούπα με αφορμή τον κορονοϊό!

Αμεση εκκένωση των καμπ και μεταφορά όλων σε σπίτια και ξενοδοχεία!

Καταγγέλουμε ότι σε μια πρωτόγνωρη και κρίσιμη στιγμή για όλους τους ανθρώπους καθώς η πανδημία του κορονοϊού απειλεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές η αστυνομία, και στην πόλη μας, για ακόμη μια φορά βρήκε την ευκαιρία να στοχοποιήσει μετανάστες και άστεγους, αξιοποιώντας την «απαγόρευση κυκλοφορίας» και την πανδημία.

Αναφέρουμε τα δυο πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτής της εικόνας:

1) Κυριακή, 23/3/2020, Νέα Χώρα: τρεις άστεγοι μετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο σε εγκαταλειμμένο σπίτι προπηλακίστηκαν κι εκδιώχτηκαν από τον χώρο από τον ιδιοκτήτη και δύο φίλους του. Στην έξοδο τους από τον χώρο δέχτηκαν επίθεση από δύο ακόμη άτομα ενώ όταν κατέφτασε η αστυνομία στον χώρο αρκέστηκε να υποδείξει στους αστέγους να πάρουν κάποια από τα προσωπικά τους αντικείμενα και να φύγουν! Ακολούθησε όμως νέα επίθεση στον ένα από τους δύο, όπου παρενέβη ξανά, μετά από λίγο, η αστυνομία… οδηγώντας αποκλειστικά και μόνο τον άστεγο στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων!

2) Δευτέρα 30/3, Πλ. Σπλάντζιας: αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε μετανάστες που βρίσκονταν στην πλατεία και προσήγαγαν δύο από αυτούς οδηγώντας τους στο αστυνομικό τμήμα, φωνάζοντας τους παράλληλα ότι θα τους πήγαιναν στην Αθήνα και την επόμενοι στο Μαρόκο. Οι δύο μετανάστες δεν είχαν χαρτιά. Απειλήθηκαν με διοικητική απέλαση. Μετά από ότι προηγήθηκε τους μετάφεραν με περιπολικό στο λιμάνι της Σούδας για τον Πειραιά και τους έβαλαν στο καράβι, χωρίς αστυνομική συνοδεία.

Αποδεικνύεται ότι το κυβερνητικό αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» καταρρέει μέρα με τη μέρα, μέτρο με το μέτρο, καθώς η Ν.Δ. προχωρά σε ολοένα πιο σκληρές ρατσιστικές επιθέσεις εναντίων των μεταναστών που ζουν στις πόλεις μας, των προσφύγων και αιτούντων άσυλο που εξακολουθούν να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής στα υπερπληθή στρατόπεδα και των αστέγων που προσπαθούν να βρουν κατάλυμα και προστασία από το κρύο και τον κορονοϊό σε κλειστά  σπίτια κι ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή δημοτική και κρατική πρόνοια.

Και καθώς το αφήγημα καταντά πια μια υποκριτική κοροϊδία, αποκαλύπτεται το επικίνδυνο για τις ζωές όλων μας ρατσιστικό σχέδιο της Κυβέρνησης να εγκαταλείψει χιλιάδες πρόσφυγες/ισσες, οικογένειες και παιδιά στο έλεος της επιδημίας και της υγειονομικής εξαθλίωσης και την ίδια ώρα ώρα να εκδιώκει μετανάστες από τα σπίτια τους, να τους συλλαμβάνει και να τους στέλνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ενώ η αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου κορυφώνεται με εκκλήσεις από παντού να καλούν για άμεση εκκένωση των στρατοπέδων, απομάκρυνση από τα νησιά και ουσιαστική περίθαλψη των ευάλωτων ομάδων σε δημόσια νοσοκομεία και αξιοπρεπή σπίτια, η Κυβέρνηση προχωρά σε σκληρά νέα μέτρα που προβλέπουν την περαιτέρω γκετοποίηση των στρατοπέδων και των πόλεων μας  ώστε να μην κινείται τίποτα.

Ποια είναι λοιπόν η κρατική ευθύνη για όλα αυτά; Αλλά η Κυβέρνηση δεν σταματά εκεί.

Ενώ ανακοινώνει δαπάνες ύψους 11 εκατομμυρίων για την επικοινωνιακή καμπάνια του Covid-19, προχωρά ταυτόχρονα στο πάγωμα της καταβολής του μηνιαίου χρηματικού βοηθήματος που χορηγείται στους αιτούντες άσυλο (CASH)… έως την τοποθέτηση ΑΤΜ εντός των δομών μη τυχόν και κυκλοφορούν οι πρόσφυγες εκτός καμπ. Επίδομα το οποίο -όσο πενιχρό και αν είναι- είναι απαραίτητο για τις οικογένειες που το λάμβαναν μέχρι σήμερα, για την αγορά τροφίμων, ειδών υγιεινής και φαρμάκων. Τους καταδικάζουν σε θάνατο από πείνα.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής σε αυτή την κατάσταση δεν είναι ανύπαρκτες! Αλήθεια, τι μέτρα έχει λάβει η δημοτική αρχή για τους άστεγους της πόλης μας κι όταν αποδεδειγμένα η δομή του υπνωτηρίου αστέγων δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλων κι ένα παραπάνω τώρα που με την πανδημία του κορονοϊού όλοι πρέπει να «μένουμε σπίτι»; Αναρωτιόμαστε, είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής οι επιχειρήσεις-σκούπα σε μετανάστες  των Χανίων και σε άστεγους συμπολίτες μας; Ποιές πρωτοβουλίες έχει αναλάβει για την προστασία τους; Ή μήπως συναινεί με όσα γίνονται και τα οποία δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας αν δεν καταγγελθούν από τα ίδια τα θύματα και τις κοινωνικές συλλογικότητες;

Χρειάζεται, επιτέλους, να τελειώνουμε με αυτούς τους ρατσιστές που σχεδιάζουν την εξόντωση προσφύγων και μεταναστών σε γκέτο!

Απαιτούμε:

* Ίσα δικαιώματα ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων τώρα! Όχι σε απελάσεις και επιχειρήσεις σκούπα! Να επιστρέψουν οι μετανάστες στα σπίτια τους στην πόλη μας!

* Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα της ντροπής και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες/ισσες (καταγεγραμμένοι ή μη) σε σπίτια και ξενοδοχεία μέσα στις πόλεις, με ευθύνη δημόσιων και δημοτικών δομών φροντίδας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

* Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλες και όλους στα νοσοκομεία και όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Σας καλούμε να στηρίξτε την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για να τους σταματήσουμε!

Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, επίταξη ξενοδοχείων-σπιτιών για τους πρόσφυγες και τους άστεγους τώρα!

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/kyvernisi_voyli_dimoi_eyropaiki_enosi__kleiste_ta_stratopeda_sygkentrosis_epitaxi_xenodoheionspition_gia_toys_prosfyges_tora/?fzgKydb&fbogname=Petros+C.

ΚΕΕΡΦΑ (ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ) ΧΑΝΙΑ»

Zarpanews.gr

One thought on “ΚΕΕΡΦΑ Χανίων: Η Αστυνομία στοχοποιεί μετανάστες και άστεγους με αφορμή την απαγόρευση της κυκλοφορίας | Photos

  1. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΣΑΣ ΣΤΟ…ΚΕΡΦΑ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook