Κάτοικοι του Σταλού στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων: «Θα θρηνήσουμε θύματα – Πάρτε μέτρα για τις κατολισθήσεις»

κάτοικοι-του-σταλού-στο-δημοτικό-συμβ-802282

Κάτοικοι της οδού Μαλινδρέτου στον Σταλό με παρέμβασή τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την Τετάρτη, μετέφεραν την απόγνωσή τους για την κατάσταση στην περιοχή μετά την κατολίσθηση επισημαίνοντας πως υπάρχει κίνδυνος για τις περιουσίες και τις ζωές τους.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον κ. Παπαντωνάκη να ζητά ο Δήμος να βάλει σε προτεραιότητα την ασφάλεια των δημοτών.

Από την πλευρά των κατοίκων, η κα Κατερίνα Κρανιωτάκη έκανε έκκληση στον Δήμο να παρέμβει «για να να μην θρηνήσουμε θύματα». «Θα σκοτωθούμε. Η φύση στον Σταλό έχει φτάσει στα όριά της. Το έδαφος μετακινείται» τόνισε και συμπλήρωσε πως όλα αυτά είναι σε γνώση του Δήμου Χανίων από το 2015 που έχει εκπονηθεί η προκαταρκτική μελέτη.

«Ο Δήμος έκανε αυτό που όφειλε. Έσπευσε στο σημείο, καθάρισε, φρόντισε να περιφράξει τον δρόμο. Κινηθήκαμε άμεσα και φέραμε τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους» απάντησε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, εξηγώντας πως ο συγκεκριμένος δρόμους αποτελεί συνοδό έργο του ΒΟΑΚ και είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.

» Παρόλα αυτά ήδη έχουμε προβλέψει ένα ποσό 20.000 ευρώ για τη μελέτη και αν χρειαστεί θα την χρηματοδοτησουμε. Όμως η ευθύνη δεν είναι δική μας» συμπλήρωσε.

«Να διεκδικήσετε όχι μόνο με έγγραφα αλλά με σθεναρή φωνή ώστε να κλείσει το θέμα» τόνισε η Νανσυ Αγγελάκη από την παράταξη Σκουλάκη ενώ να αναλάβει τις ευθύνες του κάλεσε τον Δήμαρχο ο Γιώργος Σχοινοπλοκακης από την παράταξη Παπαδογιάννη.

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Σαρρής κάλεσε τον Δήμαρχο να διαθέσει τα 20.000 ευρώ που χρειάζονται ώστε να προχωρήσει σε διερευνητικες γεωτρήσεις στο σημείο η εταιρεία που έρχεται την Παρασκευή για την κατολίσθηση στην εθνική οδό. «Είναι από τις περιπτώσεις που χρειάζεται να κάνουμε απευθείας ανάθεση» σχολίασε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook