«Κατεβάζει ρολά» την Τρίτη η εστίαση και στα Χανιά – «Συνάδελφοι αναγκάστηκαν να διώξουν κόσμο»

κατεβάζει-ρολά-την-τρίτη-η-εστίαση-κ-1166183

Στην πανελλαδική κινητοποίηση στον κλάδο της εστίασης συμμετέχει και ο σύλλογος εστίασης του νομού Χανίων με απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Οικονομάκος, μιλώντας στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη.

«Είναι άλλο ένα μέτρο που ενισχύει την ανασφάλεια που επικρατεί στον κλάδο αυτά τα δύο χρόνια. Έχουμε να δουλέψουμε δύο χρόνια» σημειώνοντας πως «το κάθε κατάστημα, θέλει ένα άτομο για να κάνει μόνο αυτή τη δουλειά».

«Υπήρξε πρόβλημα»

Ερωτηθείς για το πώς κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής των νέων μέτρα στα Χανιά, ο κ. Οικονομάκος διαπίστωσε πως «Στα Χανιά υπήρξε πρόβλημα: υπήρξαν συνάδελφοι που αναγκάστηκαν να διώξουν κόσμο και υπήρξε και κακή πληροφόρηση, δηλαδή πολύς κόσμος δεν γνώριζε κιόλας για την επιβολή νέων μέτρων. (…) Μειώθηκε η κίνηση ήδη από την πρώτη βδομάδα.».

Καμία στήριξη

«Το κακό είναι ότι μόνο τέτοιου είδους μέτρα ακούμε και κανένα μέτρο ελάφρυνσης. Αυτό που λέγαμε εμείς πάντα είναι ότι ετκός του ότι διαφωνούμε με την στοχοποίηση της εστίασης, πλην όμως είναι ένα μέτρο που γίνεται σεβαστό αν το εισηγούνται οι επιστήμονες, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίζει και η Κυβέρνηση μέτρα στήριξης και επιβίωσης» εξήγησε ο κ. Οικονομάκος και σημείωσε ότι:

«Εμείς περιμένουμε από μέρα σε μέρα αυξήσεις στον καφέ και στην μπύρα, βλέπουμε ήδη τεράστιες αυξήσεις στην ΔΕΗ κι απ την άλλη έχουμε αντί για στήριξη, επιπλέον περιορισμούς στην κίνησή μας. Τα μικρά μαγαζιά τα τσακίζει για άλλη μια φορά».

Ο ίδιος επεσήμανε πως για ακόμα μια φορά, το βάρος ρίχνεται στην ατομική ευθύνη χωρίς να στηρίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας:

«Η πανδημία καλπάζει κι εμείς συζητάμε για το εάν θα προσλάβουμε 1-2 γιατρούς. Εάν θα επιτάξουμε τις ιδιωτικές κλινικές; Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να τα λύσει η Κυβέρνηση. Δηλαδή πάμε για 4ο και 5ο κύμα με την συνταγή του 1ου κύματος… Χωρίς να στηρίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας» εξήγησε.

Πανελλαδική απεργία

«Κλείνουμε μια μέρα τα καταστήματά μας γιατί μας κλείνει για πάντα η Κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Οικονομάκος προαναγγέλοντας την απεργία της Τρίτης 16ης Νοεμβρίου.

Ερωτηθείς για την κίνηση στην εστίαση το καλοκαίρι, τόνισε πως «φέτος υπήρχε δουλειά αλλά μην ξεχνάτε ότι στην κορυφή της σαιζόν τον Αύγουστο η Κυβέρνηση πήρε την απόφαση να κλείσει τα καταστήματα στη 1 και να απαγορεύσει τη μουσική. Βέβαια αυτό έπληξε πιο πολύ τη νυχτερινή διασκέδαση αλλά είναι ένα κομμάτι κι αυτό της εστίασης. ό,τι βγάλαμε αυτήν την ομολογουμένως καλή σαιζόν έρχεται και η ώρα να τα πληρώσουμε ΔΕΗ και ΙΚΑ είναι αμείλικτα, οι αυξήσεις έρχονται, πλησιάζει ο καιρός να επιστρέψουμε τις επιστρεπτέες» και κάλεσε τον κόσμο της εστίασης να συσπειρωθεί γύρω από τον σύλλογο ώστε να υπάρξει κοινή διεκδίκηση για τα προβλήματα του κλάδου.

 

zarpanews.gr

One thought on “«Κατεβάζει ρολά» την Τρίτη η εστίαση και στα Χανιά – «Συνάδελφοι αναγκάστηκαν να διώξουν κόσμο»

  1. Έχετε δίκιο σας συμμεριζόμαστε, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ και όχι οι καραγκιόζηδες και της πλάκας απεργούν ΟΧΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ που τα μαγαζιά κίνηση δεν έχουν Δευτέρες & Τρίτες η να το πω καλλίτερα καθημερινές απο ΔΕ-ΠΕ, άλλα τα Σαββατοκύριακα που βγαίνει ο κοσμάκης ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ του κοσμάκη και να μουρμουρίσει για να τ’ακουσει ο Κουλης & οι Κουληδες! Οχι μόνο την Δευτέρα ή την Τρίτη που έχετε τα ρολα κατευασμενα και πολλοί έχετε τα μαγαζιά σας κλειστά! Νομίζω σας κατευθύνει η ιδία παράταξη που κατεύθυνε τους εκπαιδευτικούς και κάνανε την απεργία τους Δευτέρα, για να καθίσουνε 3μερο. Οι συνδικαλιστείς θυσιαστήκανε για να απολαμβάνουμε αργίες, υπερωρίες, καλύτερες συνθήκες εργασίας κλπ. Δεν διαλέξανε τη πρωτομαγιά επειδή τα γσαρυφαλα ητσνε φτηνό ή έκανε λιακαδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook