«Καταστροφική απόφαση, πάνω που πήγαμε να ανασάνουμε» – Αγανακτισμένοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στα Χανιά με το ξαφνικό lockdown

καταστροφική-απόφαση-πάνω-που-πήγαμ-1216085

Στα… κάγκελα οι επιχειρηματίες εστίασης στα Χανιά, αφού τα νέα μέτρα και η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη μια και μαγαζιά χωρίς μουσική τους πληγώνει, όπως τονίζουν, πάνω που πήγαν να ανακάμψουν.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Χανίων, Βασίλης Οικονομάκος, καταγγέλλοντας ότι για ακόμα μια φορά στοχοποιείται η εστίαση, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων τηρούσε τα προβλεπόμενα μέτρα.

Αναλυτικά η δήλωσή του στο zarpanews.gr:

«Είναι μια καταστροφική απόφαση αυτή τη στιγμή, είμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και ήρθε πάνω που πήγαμε να ανασάνουμε.

Ποτέ δεν εναντιωθήκαμε στην επιστημονική βάση των υγειονομικών μέτρων, όμως αυτό το μέτρο το έχουμε δει, το έχουμε ζήσει και αμφιβάλουμε κατά πόσον θα βοηθήσει. Σκεφτείτε τι θα γίνεται πάλι σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων ή σε πλατείες μετά τη μία.

Έχουν ξαναπεί οτι στην εστίαση τα πράγματα ελέγχονται, αφού μπορούν να δουν αν τηρούμε τα μέτρα ή όχι. Τώρα επιστρέφουμε στις λογικές να κατηγορούμε κλάδους ή ομάδες πολιτών.

Η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν είναι συνωμοσιολόγοι, κι αν μερικοί συνάδελφοι έχουν κάποιους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, δεν ευθύνονται απαραίτητα αυτοί, αλλά η κυβέρνηση με τις κωλοτούμπες που έχει κάνει.

Ο κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και συνεχίζει να χτυπιέται. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που σκέφτονταν να μην ανοίξουν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Οι έλεγχοι που δεχόμαστε είναι σαρωτικοί, ενώ οι παραβάτες είναι πολύ λίγοι αναλογικά με το σύνολο. Κάποιος που έρχεται από την Αθήνα θα μπει σε ένα μετρό με συνωστισμό, σε ένα καράβι κι ένα αεροπλάνο γεμάτο κόσμο, όμως κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά, πάλι φταίει η εστίαση.»

zarpanews.gr

9 thoughts on “«Καταστροφική απόφαση, πάνω που πήγαμε να ανασάνουμε» – Αγανακτισμένοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στα Χανιά με το ξαφνικό lockdown

      1. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
        ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΔΕΙ ?
        ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ (ΜΕ ΣΤΟΛΗ ή ΧΩΡΙΣ) ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΔΕΙ?
        ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΣΑΝ UFO, ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ?
        ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ
        ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΡΩΜΟΧΩΡΑΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ)

  1. ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ», Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ «ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ», ΤΟΥ «ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ» ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΓΑΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ; ΑΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΔΙΝΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΕΙΔΙΚΟΥΣ» ΚΑΙ ΜΗ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ (ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ «ΜΗ ΕΙΔΙΚΟΥΣ» ΤΟ ΕΔΩΣΕ) ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ; ΟΤΑΝ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΛΕΞΗ, ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΠΛΩΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

  2. Ειναι να απορει κανεις με τα περισσοτερα σχολια . Το μινι λοκ νταουν γινεται μονο για ενα λογο , ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ !!! !!!! Δεν πλήττεται καθοριστικα σχεδον κανενας εκτος απο 5-6 μαγαζια που επρεπε να εχουν κλεισει προ πολλου γιατι ουτε αδεια εχουν να παιζουν μουσικη αλλα και τρωνε 20 μηνήσεις την ημερα γιατι βαζουν μουσικη μετα τισ 11 αλλα και αφηνουν τους πελατες τους να κανουν οτι θελουν ! Με 130 κρουσματα την ημερα πιστευει καποιος οτι αν αφεθουν τα πραγματα για ακομη μερικες μερες τα κρουσματα δεν θα γινούν 200 -250 ? και μετα τι ? μετα αναγκαστικα θα πρεπει να κλεισουν τα παντα ! Σοφα λοιπον κλεινουν τωρα ισως επρεπε και λιγο νωριτερα για να προστατευσουν τους πολλους και για να μπορεσει να βγει η σεζον για ολους ! Τα επιχειρηματα που διαβαζω ειναι για γελια απο ανθρωπους που νομιζουν οτι ο κοσμος περιστρέφεται γυρω απο αυτους , απο μαγαζατορες που ενω δε ν ειναι εμβολιασμενοι ουτε οι ιδιοι ουτε το προσωπικο τους αφηνουν τους σερβιτόρους τους ,τους μπουφετζηδεσ τους να φορανε την μασκα στο πηγουνι και μετα ζητανε τα ρεστα ! Μαγαζατορες που βαζουν σφηνα σταντ για να ¨¨εξυπηρετησουν «» τους πελατες του ς αλλα το μονο που κανουν ειναι να πυροβολούν τα ποδια τους αλλα και τους υπολοίπους σοβαρους μαγαζατορες! ΝΑΙ εχει ευθυνη η κυβερνηση που δεν εκανε υποχρεωτικο τον εμβολιασμο για ολους που δουλευουν σε μαγαζια απο την αρχη τησ σεζον αλλα και εμεις πρέπει να προσπαθήσουμε , να κανουμε τα παντα για να μειωθουν τα κρουσματα ετσι ωστε να βγαλουμε την σεζον !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook