Καραντίνα και αστυνόμευση μείωσαν τα τροχαία στον ΒΟΑΚ – Αναλυτικά τα στοιχεία

Η καραντίνα και η αστυνόμευση οδήγησαν σε σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στο Βόρειο Οδικό Άξονας Κρήτης το πρώτο πεντάμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής χρονιάς. Σύμφωνα με το Creta24, η μείωση αυτή για το διάστημα Ιανουάριος – Μάϊος του τρέχοντος έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020, ανέρχεται στο 60%

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη μείωση στις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους καταγράφεται στο τμήμα του ΒΟΑΚ του νομού Χανίων, όπου τα τροχαία συμβάντα φέτος μειώθηκαν σε ποσοστό 60% σε σχέση με πέρυσι. Αντίστοιχη μείωση στα τροχαία συμβάντα, δηλαδή 65%, καταγράφεται και στο νομό Λασιθίου. Στα τμήματα του ΒΟΑΚ και των δύο νομών δεν σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα την περίοδο Ιανουάριος- Μάϊος 2021.

Στο Ηράκλειο η μείωση στα τροχαία συμβάντα ανέρχεται στο 55%, φέτος το συγκεκριμένο πεντάμηνο δεν σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα επί του ΒΟΑΚ, παρά μόνο ένα τροχαίο ατύχημα με τον ελαφρύ τραυματισμό ενός επιβάτη οχήματος.

Στο 55% φτάνει η μείωση των τροχαίων φέτος σε σχέση με πέρυσι και στο νομό Ρεθύμνου, όπου φέτος στο συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ, σημειώθηκε η τραγωδία στο Μπαλί, όπου έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι.

Αναλυτικά ανά νομό:

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ίδιο πάντα πεντάμηνο, στο Ηράκλειο καταγράφηκαν 39 τροχαία πέρυσι και φέτος ο αριθμός των τροχαίων συμβάντων ανέρχεται σε 19. Σε ένα από αυτά καταγράφηκε ένας τραυματισμός.

Στο νομό Ρεθύμνης – πάντα επί του ΒΟΑΚ- πέρυσι το διάστημα Ιανουάριος -Μάιος σημειώθηκαν 17 τροχαία (χωρίς κάποιος θανατηφόρο) και φέτος 10 τροχαία συμβάντα, εκ των οποίων ένα τροχαίο δυστύχημα.

Μεγάλη μείωση καταγράφεται στο νομό Χανίων όπου πέρυσι υπήρξαν 30 τροχαία και φέτος μέχρι και 31/5  τα τροχαία ήταν 12.

creta24.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ