Καραμανλής: Με χιλιομετρική χρέωση τα διόδια στον ΒΟΑΚ

καραμανλής-με-χιλιομετρική-χρέωση-τα-1098364

Για τα μεγάλα έργα μεταξύ των οποίων είναι και ο ΒΟΑΚ, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στο συνέδριο της Capital Link,

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε το πώς θα «απογειώσουν» τα έργα οι προτάσεις καινοτομίας. Έφερε δε το παράδειγμα της μεταφοράς του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτη και της αξιοποίησης του χώρου, ένα έργο που χαρακτήρισε ως ένα «νέο μικρό Ελληνικό». Με το μοντέλο των προτάσεων καινοτομίας, που έχει εφαρμοστεί στην Ιταλία, όπως επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, «αντί να καθόμαστε να τσακωνόμαστε τι θα γίνει αυτή η μεγάλη ιδιοκτησία στην παραλιακή της Κρήτης, θα καλέσουμε τον ιδιωτικό τομέα και θα μας κάνει μία κοστολογημένη πρόταση». Σημείωσε ότι οι προτάσεις καινοτομίας θα αφορούν μεγάλα έργα προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. ευρώ και υπογράμμισε: «Θα γλυτώνουμε τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια μεγάλων καθυστερήσεων και απίστευτων διαβουλεύσεων και θα τελειώνουμε με αυτό το γαϊτανάκι που ρίχνει ο ένας την πολιτική ευθύνη στον άλλον».

Όσον αφορά τα διόδια, επισήμανε ότι το μοντέλο των συμβάσεων παραχώρησης έχει λειτουργήσει, γιατί έτσι επιδοτείται η συντήρηση και λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων. Ανέφερε ότι και ένα μεγάλο κομμάτι του ΒΟΑΚ θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης, επομένως θα έχει διόδια. Τόνισε όμως ότι τα διόδια πρέπει να είναι λελογισμένα και να γίνεται χιλιομετρική χρέωση, όπως ήδη εφαρμόζεται στην Ολυμπία Οδό.

capital.gr

6 thoughts on “Καραμανλής: Με χιλιομετρική χρέωση τα διόδια στον ΒΟΑΚ

  1. Δηλαδή εγώ για να πάω από το Καστέλι στη Σητεία, θα πληρώσω για ένα δρόμο που ο μισός θα είναι φτιαγμένος και ο άλλος μισός χαλια;;; Μάλλον θα μου δώσουν και λεφτά πίσω… τι να πω… Μπράβο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!!!

  2. Ένας δρομος που μονίμως έχει προβλήματα και χάλια οδόστρωμα, δεν είναι ικανή μια κυβέρνηση να φτιάξει ένα σωστό οδικό δίκτυο, χωρίς να αναγκάζεται ο κόσμος να πληρώσει. λες και λίγα έχουν πάρει τόσα χρόνια οι διαφοροι για να φτιάχνουν όσα βλέπει η πεθερά!

  3. Βεβεια πως θα τα αρπάξει από τους κατοίκους των χωριών μόνο με χιλιομετρική χρέωση (γιατί αποκλειτε να βάλουν διόδια σε όλους τους κόμβους και καλά μας κάνει τη χάρη με χιλιομετρική χρέωση)

  4. Εγω λέω με το που τολμήσουν να φτιάξουν διόδια να τα κανουμε λαμπογυαλο.
    Να μην έχεις δρόμους και να σε βάζουν να πληρωσεις κιολας

  5. Δηλαδή δηλώνετε ανίκανοι να κάνετε αυτά για τα οποία ακριβοπληρώνεστε !
    Να σας πληρώσουμε τα διόδια να πάτε στα σπίτια σας ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook