Καπουτζίδης σε Λιάγκα και Σκορδά: «Θα σας άρεσε να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει;»

καπουτζίδης-σε-λιάγκα-και-σκορδά-θα-σ-1433159

Ένας από τους πρωτοπόρους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους στην Ελλάδα, είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο άνθρωπος που μίλησε ανοιχτά (και) μέσα από τη δουλειά του για κοινωνικά ζητήματα, θέτοντάς τα στη σωστή τους διάσταση. Ένας καλλιτέχνης που είπε ουσιαστικά πως η διαφορετικότητα ισχύει για όλους καθώς κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, και που στις συνεντεύξεις του αποτελεί πάντα τη «φωνή» πάρα πολλών ανθρώπων. Ανθρώπων μοναδικών- που παλεύουν για τα αυτονόητα.

Στο ίδιο μοτίβο των υπέροχων συνεντεύξεών του, ο κύριος Καπουτζίδης μίλησε σήμερα Πέμπτη (28/4) στο «Πρωινό», και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε προσωπικά του βιώματα, τοποθετήθηκε για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα ενώ στη συζήτηση αναφέρθηκε και για τις «Σέρρες» aka τη νέα του σειρά που προβάλλεται στον ΑΝΤ1+.

«Όταν είπα στους γονείς μου ότι ήμουν ομοφυλόφιλος, ήταν πολλά χρόνια πίσω, ήταν λίγο ζόρικα τότε, το 1995. Ήταν μία άλλη κοινωνία. Οι δικοί μου με αγκάλιασαν και η μαμά μου μού είπε ότι θα ήθελε να είμαι όσο πιο διακριτικός γίνεται. Και τώρα η ίδια γυναίκα μού λέει να συνεχίσω αυτό τον αγώνα που κάνω, ίσως για αυτό με έφερε ο Θεός στον κόσμο- το οποίο το βρίσκω πολύ μεγάλη εξέλιξη. Νιώθω ότι από τη θέση που έχω, ότι είναι και χρέος μου να κάνω ό,τι μπορώ καλύτερο».

«Πρέπει να φτάσουμε στην ισότητα. Έχουμε κάνει βήματα. Άνοιξε το οικογενειακό ή το οικονομικό δίκαιο. Θα δεις ότι δε υπάρχουμε πουθενά εδώ μέσα. Πλήρης ισότητα είναι ο πολιτικός γάμος και η δημιουργία οικογένειας, που καταλαβαίνω ότι δυσκολεύει αυτό αρκετούς Έλληνες. Αλλά πρέπει να κάνουμε βήματα μέσα μας σαν κοινωνία».

«Όταν βγαίνει ο άλλος και λέει ότι εμένα με ενοχλεί όταν βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και τί θα πω στα παιδιά μου και με προσβάλει αυτό το θέαμα ή η αισθητική… Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω «η εικόνα σας με αηδιάζει»; Εγώ, λοιπόν και όλοι οι gay άνθρωποι το ακούμε κάθε μέρα. Δεν θέλω να κάνω και κάτι φοβερό, να του πιάσω το χέρι στον δρόμο θέλω. Δεν μπορεί να θες να πιάσεις το χέρι στον σύντροφό σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο ή να σε βρίσουν».

«Για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία πρέπει η πολιτεία να πει «παιδιά ως εδώ ήταν». Οι gay δεν ζητούν να πάρουν τα δικά σας δικαιώματα, θέλουν απλά κι αυτοί να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν αν θέλουν».

«Νομίζω ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο σε αυτούς τους ανθρώπους που αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και όχι να ζητιανεύουν τη ψήφο των ανθρώπων που έχουν μίσος μέσα τους και λένε «μην δώσετε κανένα δικαίωμα». Δεν θεωρώ ότι πρέπει να τους ακούμε αυτούς πια, μόνο πίσω μας πηγαίνουν. Νομίζω ότι σαν χώρα μάς κρατάνε πίσω σε πολλά πράγματα. Αλλάζει ο κόσμος, πρέπει να εξελιχθούμε, πρέπει να θέλουμε να είμαστε στην προηγμένη πλευρά».

Ακολουθεί το βίντεο από την εκπομπή (μετά το 24ο λεπτό):

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook