Κάλεσμα Παγκρήτιου Συντονιστικού Αγροτικών Συλλόγων – Την Τρίτη η σύσκεψη στο Ρέθυμνο

κάλεσμα-παγκρήτιου-συντονιστικού-αγ-1526402

Το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων το οποίο έχει συγκροτηθεί από 16 Α.Σ της Κρήτης καλεί σε Παγκρήτια σύσκεψη όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Κρήτης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ στην αίθουσα του Ε.Κ Ρεθύμνου.

Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Το κόστος παραγωγής στις ζωοτροφές , στα λιπάσματα , τα φυτοφάρμακα και γενικά στα αγροεφόδια. Οι αυξήσεις στα καύσιμα και στο ρεύμα, στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, που είναι αναγκαία για την διαβίωσή μας, έχουν βαρέσει κόκκινο.

Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές στον παραγωγό στα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο επανάπαυσης.

Μαζί με την καταστροφή στα σταφύλια και στην σταφίδα, την διαφαινόμενη καταστροφή από τον δάκο σε αρκετές περιοχές κάθε συνάδελφος αγρότης και κτηνοτρόφος καταλαβαίνει τι μας περιμένει.

Αν δεν διεκδικήσουμε άμεσα, ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, για όλα τα παραπάνω , ούτε να καλλιεργήσουμε ξανά μπορούμε, ούτε τα αιγοπρόβατα μας να συντηρήσουμε. Εμείς και οι οικογένειες μας θα πεινάσουμε μιας και τα μέχρι τώρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μόνο για κοροϊδία είναι.

Όλα αυτά θα συζητηθούν στην σύσκεψη , θα καταλήξουμε τα αντίστοιχα αιτήματα και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για να τα διεκδικήσουμε.

Εκ μέρους του Παγκρήτιου Συντονιστικού Α.Σ

Μανώλης Καρακαβάτσος, πρόεδρος του Α.Σ Αστεουσίων

Τηλ: 6977806412

Σταυριανουδάκης Μανούσος

Πρώην πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν.Χανίων

Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων

Τηλ: 6945499815

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook