Κάλεσμα για συγκρότηση πρωτοβουλίας Χανίων ενάντια στις εξορύξεις | Photo

κάλεσμα-για-συγκρότηση-πρωτοβουλίας-995696

Εκδήλωση – Κάλεσμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας Χανίων ενάντια στις εξορύξεις.

Αναλυτικά το σχετικό ενημερωτικό κείμενο

Η δραστηριότητα της εξόρυξης υδρογονανθράκων που σχεδιάζεται από πολυεθνικές εταιρείες στη περιοχή μας θα έχει μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, την ζωή των κατοίκων του νησιού μας και εμπλέκει τον λαό σε επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς με τεράστιες δαπάνες για την αγορά και εκσυγχρονισμό πολεμικού υλικού .

Tον τελευταίο καιρό ακούμε τρεις μύθους για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη χώρα μας:

Ο πρώτος μύθος λέει ότι με τα τεράστια κοιτάσματα που υπάρχουν ( εάν υπάρχουν ) θα έχουμε την «μεγάλη ευκαιρία» που θα σώσει τη χώρα, τον τόπο μας και το λαό της περιοχής μας από την φτώχεια.

Ο δεύτερος μύθος μας ψιθυρίζει στα αυτιά για τη «δίκαιη ανάπτυξη», τις επενδύσεις που θα΄ρθουν, την ευημερία, τους κόμβους μεταφοράς ενέργειας, τις νέες θέσεις εργασίας.

Ο τρίτος μύθος μας νανουρίζει με τον ισχυρισμό ότι « η Ελλάδα έχει την γεωστρατηγικη ευκαιρία της Ζωής της» αξιοποιώντας τις τριβές στις σχέσεις Η.Π.Α. – Τουρκίας. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο μύθο , που αν δεν ξεγυμνωθεί , υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε τραγωδία ιστορικών διαστάσεων τον Ελληνικό Λαό και τους Λαούς της Αν.Μεσογειου.

Πρόκειται για ασύστολα ψέματα , υποσχέσεις, μεγάλα και ωραία λόγια, που δίνουν και παίρνουν από κυβερνητικά χείλη, για να πειστούν τα υποψήφια θύματα, δηλαδή ο λαός, ότι όλα γίνονται για το καλό του!

Από κοντά τοπικοί παράγοντες, η Περιφέρεια, αρκετοί δήμαρχοι, πληρωμένοι επιστήμονες και λοιπά φερέφωνα συμπληρώνουν την εκστρατεία πειθούς των απολίτιστων «ιθαγενών»!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!

Γιατί είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους φόρτωσαν το λαό με μνημόνια, με φτώχεια, με ανεργία, με χαράτσια και τον απογύμνωσαν από κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Γιατί, όταν όλοι αυτοί μιλούν για « εθνικό» συμφέρον, εννοούν το συμφέρον των πολυεθνικών και της υποταγής των πάντων στο κέρδος.

Γιατί εμείς ξέρουμε ότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα για το μοίρασμα της λείας των υδρογονανθράκων, οι πηγές και οι δρόμοι των αγωγών τους, είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών.

Γιατί οι όποιες θέσεις εργασίας, δε θα΄ναι τίποτα άλλο παρά τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των «ειδικών οικονομικών ζωνών», με ασυδοσία εκμετάλλευσης, με εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας και αναλώσιμους, που θα πεταχτούν στα αζήτητα όταν ολοκληρωθεί το πλιάτσικο.

Ο πλούτος και ο θησαυρός της περιοχής μας δεν βρίσκεται …στον πάτο του Λυβικού πελάγους, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα φερέφωνα των εταιριών. Ο πραγματικός πλούτος των Χανίων και της Κρήτης είναι το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον τους και όχι η μαύρη ψευτοανάπτυξη που μας πλασάρουν, καμουφλαρισμένη με δήθεν πακτωλούς χρημάτων, αποκρύπτοντας και τους κινδύνους (περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς).

Η εκποίηση του ορυκτού πλούτου στις πολυεθνικές της ενέργειας κανένα όφελος δεν θα έχει για τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Αντίθετα έρχεται να αυξήσει τα κέρδη των πολυεθνικών, που όπως δείχνει η εμπειρία, αφήνουν πίσω τους «καμένη γη», αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή που ήδη συντελείται με υπαιτιότητα τους.

Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας, τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

-ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

zarpanews.gr

One thought on “Κάλεσμα για συγκρότηση πρωτοβουλίας Χανίων ενάντια στις εξορύξεις | Photo

  1. Ναι παιδια εχετε δικιο! Να τα δωσουμε στους Τουρκους! Τουρκοτσολιαδες! Τουρκοσποροι! Ετσι ειναι οι πατριωτες; Αντε να κανετε κανα μεροκαματο! Οτανε μαζευα τσι εληες μου δεν σας ειδα στην 1866!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook