Καλαμάρι στο BBQ με τσίλι και σκόρδο

καλαμάρι-στο-bbq-με-τσίλι-και-σκόρδο-1499248

Ψήνουμε καλαμάρι στο μπάρμπεκιου και του δίνουμε μια πικάντικη διάσταση προσθέτοντας τσίλι και σκόρδο.

Υλικά

Μερίδες: 4

500 γρ. καλαμάρια μεγάλα, καθαρισμένα

1 κουτ. γλυκού ε.π. ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι, τον χυμό

1 κουτ. σούπας ανθό θαλασσινού αλατιού

φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Για την σως

6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

3 πιπερίτσες τσίλι κόκκινες, χοντροκομμένες

3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

30 γρ. μαϊντανό πλατύφυλλο, χοντροκομμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το μπάρμπεκιου. Πρέπει τα κάρβουνα να είναι πολύ ζεστά, ώστε να μαγειρέψουμε το καλαμάρι σε μόλις 2΄ και να διατηρήσουμε έτσι το κρέας του τρυφερό. Παίρνουμε το κεφάλι του καλαμαριού και το κόβουμε σε δαχτυλίδια 1 εκ., από κάτω προς την κορυφή. Κόβουμε τα πλοκάμια σε δύο ή τρία κομμάτια.

Για τη σος: Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τη μισή σος πάνω από το καλαμάρι, μαζί με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Βάζουμε πρώτα τα πλοκάμια στο μπάρμπεκιου για 30 δευτερόλεπτα και έπειτα τα δαχτυλίδια καλαμαριού. Μετά από 1΄ αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια και μαγειρεύουμε για άλλο 1΄. Βάζουμε τα καλαμάρια σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σος και τα απολαμβάνουμε απευθείας.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook