Καιρός να πούμε ένα μεγαλοπρεπές «άντε γειά!..»

Και ξαφνικά σηκωθήκαμε μια μέρα και μας πήρε η έκπληξη ότι ο Τσουκαλάς είναι ρατσιστής και εκφράζει φασίζουσες απόψεις. Το πρόβλημα δεν είναι ότι οργιστήκαμε τώρα, το πρόβλημα είναι ότι επί χρόνια ο Τσουκαλάς και δεκάδες άλλοι χουλιγκάνοι, των οποίων συχνά χορηγοί είναι οι παράγοντες των ομάδων, ξερνάνε ανάλογους εμετούς, αλλά “εντάξει μωρέ, έχει πλάκα”. Είναι και καλά καλτ, είναι κάτι που δεν το παίρνεις στα σοβαρά, δεν τρέχει τίποτα.

Οι ποταμοί ακροδεξιάς ρητορικής, ο σεξισμός, ο ρατσισμός ήταν πάντα παρόντα σε τέτοιου είδους υποπροϊόντα. Και όχι μόνο στις οπαδικές εκπομπές. Το μεγαλύτερο μέρος της trash tv επιβιώνει και αποθεώνεται ως “πλάκα”. Οι τηλεβιβλιοπώλες- που “είχαν πλάκα”- έγιναν πρόσωπα του κεντρικού πολιτικού σκηνικού.

Ακόμα και σήμερα ο ΣΚΑΪ καλεί τον ακροδεξιό Κυριάκο Βελόπουλο, που πουλά “επιστολές του Ιησού”, για να κάνει “γεωπολιτική ανάλυση”. Ο Βασίλης Λεβέντης που “είχε πλάκα” ξερνούσε ποταμούς ομοφοβικών και ρατσιστικών σχολίων και τώρα μάντεψε: Ξερνάει τα ίδια ακριβώς έχοντας θεσμικό ρόλο.

Επειδή δεν είμαστε τόσο τελειωμένοι που να μην μπορούμε να κάνουμε πλάκα, χωρίς να έχουμε ανάγκη απ’ αυτά τα σκουπίδια, καιρός είναι να πούμε – χωρίς πλάκα- σε όλον αυτό το βόθρο ένα μεγαλοπρεπές “άντε γειά”.

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ρε δεν μας παρατατε οταν βγηκε ο αντενοτοκουμπος και ελεγε οτι ειναι ελληνας τον γιουχαριζε ολη η ελλαδα και μετα που τα πηγε καλα μπραβο ο ελληναρας και τωρα σας πειραξε ο τσουκαλας. Ε ρε γλεντια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ