Και στο κινητό μας οι νέες ταυτότητες για να χρησιμοποιούνται ανά πάσα στιγμή

και-στο-κινητό-μας-οι-νέες-ταυτότητες-γ-979346

Σε αποκαλύψεις σχετικά με τη νέα ψηφιακή αστυνομική ταυτότητα προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέροντας ότι μπορεί να εγκατασταθεί και στα «έξυπνα κινητά» μέσω εφαρμογής (application) για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε συγκεκριμένα: «Θα κουβαλάς την ταυτότητά σου μέσω του κινητού. Δεν υπάρχουν ζητήματα ευαίσθητης φύσης… Η ταυτότητα μοιάζει με πιστωτική κάρτα, η οποία θα έχει υποδομή που θα μπορεί με έναν reader να κάνει μια σειρά από δουλειές και θα υπάρχει και υποδομή να έχεις την ταυτότητα στο κινητό σου μέσω εφαρμογής».

Ο κ. Πιερρακάκης διαβεβαίωσε ότι οι νέες ταυτότητες θα είναι αρκετά πιο ασφαλείς από αυτές που έχουν οι πολίτες σήμερα. «Η ταυτότητα θα έχει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και κάτι άλλο… Σήμερα χρησιμοποιούμε τον Αριθμό Ταυτότητας για να πιστοποιηθούμε στις τράπεζες, αλλά αν χάσεις την τράπεζα, ο ΑΤ αλλάζει και πρέπει να ξαναπάς στην τράπεζα. Αυτός ο αριθμός όμως που θα έχουμε πλέον, θα λαμβάνεται στη γέννηση και θα είναι για όλη σου τη ζωή. Δηλαδή δεν θα χρησιμοποιούμε τον αριθμό του πιστοποιητικού για να μας ταυτοποιεί. Θα έχουμε έναν αριθμό που θα είναι ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ταυτότητα η οποία θα έχει και έναν αριθμό πιστοποιητικού αλλά αυτός δεν θα χρησιμοποιείται στην ουσία από τους πολίτες. Θα είναι σαν ένας έλεγχος σε περίπτωση που την χάσεις,  » τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει από τις 20 Δεκεμβρίου ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση των ταυτοτήτων στα τέλη του 2021 – αρχές του 2022. Τότε θα είναι έτοιμες οι νέες ταυτότητες και ο κόσμος θα τις αποκτά από τότε και μετά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook