Ισπανία: Ψεύτικο το βίντεο του γιατρού που έλεγε οτι νάρκωναν τους ηλικιωμένους για να πεθάνουν ήρεμα

Μέλος του ακροδεξιού κόμματος της Ισπανίας, Vox, είναι ο άνδρας που εμφανίστηκε ως γιατρός σε βίντεο, στο οποίο κλαίει λέγοντας πως οι Ισπανοί γιατροί αναγκάζονται να βγάλουν τους αναπνευστήρες από τους ηλικιωμένους και να τους ναρκώσουν, για να πεθάνουν ήρεμα και να δώσουν τους αναπνευστήρες σε νεότερους.

Η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου, μέσω του διαδικτύου και των δελτίων ειδήσεων, προκαλώντας συγκίνηση για την δοκιμαζόμενη Ισπανία.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας όμως και ο σύμβουλος Υγείας της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης, δήλωσαν ότι το όνομα του συγκεκριμένου δεν υπάρχει στις σχετικές λίστες ούτε και είναι μέλος του ιατρικού συλλόγου. Ο ίδιος δεν φορά ποδιά γιατρού, ούτε αναφέρει το όνομα ή το επάγγελμά τους, ενώ παραπέμπει σε μια γυναικεία φωνή –επίσης αγνώστων στοιχείων – η οποία αναφέρεται στους αναπνευστήρες.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ισπανία, είναι ότι πρόκειται για μέλος του ακροδεξιού Vox.

Το εν λόγω βίντεο διακινείται από σχετικούς λογαριασμούς μαζί με άλλα fake news, την ώρα που η ισπανική Αστυνομία διαψεύδει καθημερινά εκατοντάδες «ειδήσεις» από fake ιστοσελίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ