Ισλανδία: Ανοίγει τα σύνορα για τους εμβολιασμένους τουρίστες χωρίς υποχρεωτικά τεστ ή περίοδο καραντίνας

ισλανδία-ανοίγει-τα-σύνορα-για-τους-εμ-1192808

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία που αποτελεί πυλώνα της οικονομίας της, η Ισλανδία θα επιτρέψει από αυτή την εβδομάδα την άφιξη τουριστών που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, και μάλιστα χωρίς υποχρεωτικά τεστ ή περίοδο καραντίνας.

Το νησί του Βόρειου Ατλαντικού, μια από τις πρώτες χώρες που ανοίγουν τα σύνορά τους από την αρχή της πανδημίας, υποδέχτηκε πέρυσι λιγότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες, αριθμός μειωμένος κατά 75%, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει ύφεση κατά 6,6%.

«Ο κόσμος έχει περάσει πολλά τους τελευταίους δώδεκα μήνες και όλοι μας ελπίζουμε σε μια αργή αλλά ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό περιλαμβάνει την αποκατάσταση της ευκαιρίας για ταξίδια, η οποία έχει μεγάλη αξία στον πολιτισμό, το εμπόριο και τις επιχειρήσεις» δήλωσε η πρωθυπουργός Κατρίν Γιακομπσντότιρ.

Μέχρι σήμερα η Ισλανδία επέτρεπε την είσοδο χωρίς περιορισμούς μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες της ΕΕ. Από τις 18 Μαρτίου θα υποδέχεται και τουρίστες από χώρες εκτός της ζώνης Σένγκεν.

ΟΙ επισκέπτες θα πρέπει να διαθέτουν αποδεικτικό έγγραφο που δείχνει ότι έχουν λάβει εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, εξαιρώντας έτσι τα κινεζικά και ρωσικά εμβόλια.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook