ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα που προσπάθησε να μαχαιρώσει αστυνομικό σκύλο

ηπα-αστυνομικοί-πυροβόλησαν-και-σκότ-1680423

Τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες στις στολές των αστυνομικών για την επιχείρηση σύλληψης ενός άνδρα με μαχαίρι που κατέληξε με πυροβολισμούς κατά του ενόπλου όταν επιχείρησε να μαχαιρώσει αστυνομικό σκύλο έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του σερίφη στην πόλη Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε ο Ματβέι Κλιμένκο ο οποίος φαίνεται στα πλάνα να μην ανταποκρίνεται στις εντολές των αστυνομικών να αφήσει το μαχαίρι με το οποίο κίνηθηκε απειλητικά κατά του αστυνομικού σκύλου.

«Μην τον αφήσεις να τον μαχαιρώσει» ακούγεται να λέει ένας από τους αστυνομικούς πριν να πέσουν οι πυροβολισμοί που προκάλεσαν τον θάνατο του Κλιμένκο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Απριλίου όταν η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο Κλιμένκο κρατούσε όμηρο υπό την απειλή μαχαιριού την πρώην σύντροφό του.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της κοπέλας οι αστυνομικοί είδαν τον Κλιμένκο, ο οποίος είχε σε βάρος του εκκρεμή εντάλματα σύλληψης, να απειλεί να την σκοτώσει.

Μετά από ώρες διαπραγματεύσεων οι αστυνομικοί κατάφεραν να βοηθήσουν την κοπέλα να βγει από το σπίτι με τον Κλιμένκο να προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη βάζοντας το στα πόδια.

Στο σημείο κλήθηκε και ομάδα Κ-9 οι άνδρες της οποίας τον εντόπισαν στην αυλή ενός κοντινού σπιτιού.

Εκεί ήταν που αστυνομικός άφησε ελεύθερο τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για να ακινητοποιήσει τον Κλιμένκο ο οποίος τράβηξε το μαχαίρι με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά των ενστόλων.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook