ΗΠΑ: Αποζημιώθηκε με 125.000$ για άδικες κατηγορίες που αφορούσαν τη γάτα της

ηπα-αποζημιώθηκε-με-125-000-για-άδικες-κατη-1319335

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ έλαβε αποζημίωση 125.000 δολαρίων, καθώς της επιβλήθηκε λανθασμένα πρόστιμο για την γάτα της, με την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς. Η Μίσκα όπως λέγεται η πρωταγωνίστρια της ιστορίας γατούλα κατηγορήθηκε από τις αρχές της Ουάσιγκτον ότι περιφερόταν ελεύθερη, φόβιζε και σκότωνε άλλα ζώα της περιοχής. Έτσι επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 δολάρια στην ιδιοκτήτριά της Άννα Ντανιέλι.

Πέρα από το πρόστιμο, η Μίσκα απομακρύνθηκε από την φροντίδα της Ντανιέλι το 2019 έπειτα από καταγγελίες που είχαν γίνει για την συμπεριφορά της γάτας. Ωστόσο, έπειτα από τρία χρόνια οι υπεύθυνοι ελέγχου ζώων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το γατάκι ήταν αθώο. Μάλιστα, ανακαλύφθηκε ότι οι υπεύθυνοι ελέγχου ζώων που έκαναν παράπονα για την Μίσκα, ζούσαν στην ίδια γειτονιά με την Ντανιέλι.

Ο δικηγόρος της, μιλώντας γι αυτή την περίεργη υπόθεση είπε: «Αυτή η υπόθεση αφορούσε την αδικαιολόγητη και απίστευτη δίωξη μιας οικιακής γάτας. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση με πρωταγωνίστρια μια γάτα σε πολιτεία της Ουάσιγκτον».

Και πρόσθεσε: «Η δεσποινίς Ντανιέλι δεν γνώριζε καν το άτομο που ήταν υπεύθυνο για τον έλεγχο των ζώων και είχε κάνει τις καταγγελίες». Οι δικαστικές μάχες για την Μίσκα κράτησαν τρία χρόνια, ενώ οι καταγγελίες χρονολογούνται από το 2014. «Η Μίσκα είναι η πιο διωκόμενη γάτα της κομητείας», είχε πει το 2020 ο δικηγόρος της Ντανιέλι.

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook