Ημερίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης: «ΚΡΗΤΗ: Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Κινήσεις εκκρεμούς»

ημερίδα-του-πολυτεχνείου-κρήτης-κρη-767836

H Κρήτη, μέσα από διαδοχικές κτήσεις κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της, είναι από τις περιοχές της Ελλάδας που εμφανίζουν ευκρινώς κινήσεις εκκρεμούς ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή. Στην αλληλουχία των κτήσεων ο εκάστοτε κυρίαρχος θα χρησιμοποιήσει σε μεγάλο ποσοστό το κτηριακό απόθεμα του προηγουμένου, κυρίως όσον αφορά τα μεγάλα και επιβλητικά θεσμικά κτήρια ενώ, παράλληλα, θα επιδιώξει να εκφράσει αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά την κυριαρχία του.

Το Εργαστήριο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής_Πόλης και Πολιτισμού της Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης με υπεύθυνη την καθηγήτρια Αμαλία Κωτσάκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη του διαλόγου πάνω σε αυτό το καίριο θέμα ειδικά για την Κρήτη, διερεύνησε το φαινόμενο των κινήσεων εκκρεμούς ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση σε μνημεία της Κρήτης και στις πόλεις που τα φιλοξενούν.

Η ημερίδα περιλαμβάνει παρουσιάσεις ερευνών που εκπόνησαν οι φοιτητές/τριες του εν λόγω Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21 υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Αμαλίας Κωτσάκη και συζήτηση με το κοινό.

Hμερίδα Τρίτη 11 Μαϊου ώρα 17. 30 με ελεύθερη πρόσβαση μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας https://tuc-gr.zoom.us/j/81866330654?pwd=dHlGRHRMMTRLQ3YreFZKSkxJR1NnZz09

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook