Ίλιον: Νέα μαρτυρία για κορίτσι που φώναζε «Όχι, μη, αφήστε με» – Και άλλες αποκαλύψεις

ίλιον-νέα-μαρτυρία-για-κορίτσι-που-φών-1598391

Κόμπο στο στομάχι προκαλούν οι συνεχείς αποκαλύψεις και οι μαρτυρίες για τη σοκαριστική υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον.

Μία ακόμη τέτοια μαρτυρία βγήκε στο «φως» το πρωί της Πέμπτης (29/12), η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρξε ακόμη ένα θύμα άγριας κακοποίησης, αυτήν τη φορά ένα κοριτσάκι.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, ένας γείτονας που έμενε πολύ κοντά στην εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία της φρίκης, ανέφερε ότι το καλοκαίρι είχε ακούσει ένα κορίτσι μέσα από το σπίτι να ουρλιάζει «Όχι, μη, αφήστε με, αφήστε με, αφήστε με». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι δεν ενημέρωσε τις Αρχές.

«Αν το είχαμε καταγγείλει τότε, πιθανόν να είχε γλυτώσει τον βιασμό ο 15χρονος»

«Η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών μαζευόταν για περισσότερο από έναν χρόνο σε αυτό το σπίτι. Είχαν διαμορφώσει τον πίσω χώρο του σπιτιού για να κάνουν τα “πάρτι τους”. Έβαζαν δυνατή μουσική, έπιναν, έβριζαν και φώναζαν. Από την αρχή που τους βλέπαμε έλεγα ότι αυτό δεν θα έχει καλή κατάληξη… Το σπίτι το άνοιγε ο γιος οικογένειας που μένει δίπλα. Ήταν της γιαγιάς του» δήλωσε ο άνδρας που μένει κοντά στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον.

Συνεχίζοντας ανέφερε ο ίδιος: «Το καλοκαίρι έγινε ένα περιστατικό που μας σόκαρε. Είχε μαζευτεί η παρέα, κάποιοι κάθονταν έξω και ορισμένοι είχαν μπει στο δωμάτιο που βρίσκεται από την πλευρά του δρόμου. Ακούσαμε ξαφνικά φωνές και τρομάξαμε. Ένα κορίτσι φώναζε: «Όχι, μη, αφήστε με, αφήστε με, αφήστε με». Παγώσαμε. Ήμασταν έτοιμοι να καλέσουμε την αστυνομία αλλά μετά δεν ξανακούσαμε να φωνάζει το κορίτσι ή κάποιος άλλος. Δεν το είχαμε καταγγείλει τότε. Αν το είχαμε κάνει πιθανόν να είχε γλυτώσει τον βιασμό ο 15χρονος. Ελπίζω αυτή η κοπέλα, αν τυχόν της έκαναν κάτι τότε, να βρει τη δύναμη τώρα που μίλησε και ο μαθητής να καταγγείλει αυτό που συνέβη».

«Ουδείς από τη γειτονιά τολμούσε ή τολμά να μιλήσει»

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τον βιασμό του παιδιού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια συμμορία ανηλίκων με ορισμένα παιδιά που είναι άκρως παραβατικά. Έχουν εμπλακεί σε επεισόδια. Το καλοκαίρι, πριν από το περιστατικό με το κορίτσι, είχε έρθει η αστυνομία επειδή έκαναν ένα πάρτι στην πίσω αυλή. Είχαν βάλει πολύ δυνατά τη μουσική, φώναζαν και έσκαγαν κάτι, βεγγαλικά ή δυναμιτάκια που έκαναν θόρυβο. Ουδείς από τη γειτονιά τολμούσε ή τολμά να μιλήσει. Κι εγώ τρέμω γιατί μένω στη γειτονιά. Ξέρω ότι και φυλακή να πάνε, όταν θα εκτίσουν την ποινή τους θα είναι γεμάτοι οργή και θα ψάχνουν να ξεσπάσουν…».

Η αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ

Αμέσως μετά την προβολή της μαρτυρίας αυτής, έκανε παρέμβαση στην εκπομπή η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίας Δημογλίδου, η οποία απόρησε «πώς μπορεί αυτός ο άνθρωπος να κοιμάται ήσυχος, όταν ήταν μάρτυρας της κακοποίησης ενός παιδιού;».

«Κανένας πολίτης δεν θα ήθελε η φωνή αυτή, να είναι η φωνή του παιδιού του. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας πολίτης φοβάται να καλέσει ανώνυμα το 100 για κάτι τέτοιο. Η Αστυνομία στην Ελλάδα δίνει το δικαίωμα για ανώνυμες καταγγελίες. Αν υπήρχαν καταγγελίες και υπήρχε επανειλημμένα παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή, δεν θα υπήρχε αυτή η κατάσταση. Πως μπορεί να κοιμάται αυτός ο άνθρωπος, όταν ήταν μάρτυρας της κακοποίησης ενός παιδιού;» είπε χαρακτηριστικά.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook