Ηλεκτρονικές συναλλαγές με τον Δήμο Χανίων – Προσέθεσαν πληρωμές, σχεδιάζουν κι άλλες δυνατότητες | Video

ηλεκτρονικές-συναλλαγές-με-τον-δήμο-χ-1290343

Παρουσίαση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών του Δήμου Χανίων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημαρχείο και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος να ψηφιοποιήσει όλες τις υπηρεσίες του προς τους δημότες.

Το νέο σύστημα πληρωμών έχει τεθεί σε λειτουργία και βρίσκεται στη διεύθυνση, https://epay.chania.gr/ ή μπορεί κανείς να το βρει και στην επιλογή e-Πληρωμές στο σάιτ του δήμου Χανίων. Εκεί, μπορεί να πληρώσει κλήσεις χωρίς να χρειαστεί ταυτοποίηση, ενώ για όλες τις υπόλοιπες πληρωμές θα χρειαστεί ταυτοποίηση μέσω των κωδικών του TaxisNet, ανέφερε η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας στον δήμο Χανίων, Δέσπονα Μπολανάκη. Ο δημότης μπορεί να πληρώσει με χρήση της τραπεζικής κάρτας του, όπως θα έκανε και σε αγορές μέσω διαδικτύου, με ασφαλή τρόπο.

Όσο για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που δεν αφορούν απαραίτητα σε πληρωμές, ήδη παρέχονται σε 25 διαφορετικές περιπτώσεις, στο https://www.chania.gr/e-yphresies/hlektronsunal/e-aitimata.html

Σύμφωνα με την Σεβαστή Πολυχρονάκη, διευθύντρια προγραμματισμού, οργάνωσης και πληροφορικής, όλα τα αιτήματα παίρνουν αυτόματα αριθμό πρωτοκόλλου και διεκπεραιώνονται από υπάλληλο, που στη συνέχεια στέλνει το αποτέλεσμα στο email του δημότη.

Η οικονομική υπηρεσία από τον Σεπτέμβριο του 2019 ως και τον φετινό Σεπτέμβριο έχει εξυπηρετήσει πάνω από 2000 αιτήματα με ψηφιακό τρόπο και θα προστίθενται και άλλες δυνατότητες, ενώ αναμένεται να ανανεωθεί και όλο το σαιτ του δήμου Χανίων, είπε ο κ. Αλόγλου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook