Ήχησαν και στα Χανιά οι σειρήνες αεροπορικής επίθεσης

ήχησαν-και-στα-χανιά-οι-σειρήνες-αεροπ-593310

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και στα Χανιά η δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της άσκησης ΤΑΑΣ/ΤΑΜΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-19».

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης και για ένα λεπτό σήμανε ο συναγερμός αεροπορικής επίθεσης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση:

Στις 11:00, θα σήμανε ο συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, με χρονική διάρκεια εξήντα δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης),

Στις 11:05, θα σήμανε λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Ποιοι συμμετείχαν

Η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2019», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), θα ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις μείζονες διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετείχαν και φορείς του πολιτικού τομέα. Η άσκηση διεξήχθη σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των επιτελείων και των μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του διακλαδικού δόγματος διοικήσεως και ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook