Η τεχνική στεγνώματος που κάνει τα μαλλιά σου να μοιάζουν σαν να βγήκες από το κομμωτήριο

η-τεχνική-στεγνώματος-που-κάνει-τα-μαλ-1697895

Όταν προσπαθείς να μιμηθείς τη δουλειά ενός επαγγελματία hairstylist, μπορεί να διαπιστώσεις ότι το τελικό αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε στιλ χτενίσματος τείνει να «πέφτει» εύκολα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απαιτητικό από το να προσπαθείς να αναδημιουργήσεις ένα χτένισμα που σου έκαναν στο κομμωτήριο, δεδομένου ότι το τελικό αποτέλεσμα σπάνια φαίνεται τόσο καλό όσο αυτό που αποδίδει ο κομμωτής σου.

Ακόμη και όταν στεγνώνεις απλά τα μαλλιά σου με πιστολάκι, η προσπάθεια να τα κάνεις εντελώς ίσια μπορεί να φαίνεται σχεδόν αδύνατη. Τις περισσότερες μέρες, μπορεί να μην έχεις κανένα πρόβλημα να αφιερώσεις χρόνο και να τα κάνεις να φαίνονται όσο πιο κομψά γίνεται. Ωστόσο, όταν βιάζεσαι, το να αφιερώσεις μια ώρα για να βεβαιωθείς ότι τα μαλλιά σου θα παραμείνουν ίσια χωρίς να φριζάρουν δεν είναι ούτε εφικτό, ούτε επιθυμητό.

Μερικές φορές το στέγνωμα μαλλιών μπορεί απλώς να κάνει τα μαλλιά σου πιο ογκώδη από όσο φανταζόσουν, ανάλογα με τη φυσική υφή των μαλλιών σου. Αλλά, με μια διαφορετική τεχνική, μπορείς να αποκτήσεις πιο ίσια μαλλιά όταν τους εφαρμόζεις θερμότητα.

Πώς να αποκτήσεις πιο ίσια μαλλιά όταν τα στεγνώνεις με πιστολάκι

Αφού λούσεις τα μαλλιά σου, προσπάθησε να στραγγίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο νερό – περισσότερο νερό σημαίνει μεγαλύτερο χρόνο στεγνώματος. Στύψε απαλά την υπερβολική υγρασία και στέγνωσε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα με μικροΐνες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια φαρδιά χτένα με δόντια, ξεμπέρδεψε απαλά τα μαλλιά σου από την άκρη μέχρι τη ρίζα. Εφάρμοσε το προστατευτικό θερμότητας και στη συνέχεια ετοίμασε το πιστολάκι σου. Για να κάνεις τα μαλλιά σου όσο πιο κομψά γίνεται, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα ακροφύσιο.

Χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα, τοποθετώντας μια στρογγυλή βούρτσα μαλλιών κάτω από την πρώτη τούφα μαλλιών. Ξεκινώντας από την κορυφή, μετακίνησε το ακροφύσιο μπρος-πίσω για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η θερμότητα. Ένα ακροφύσιο επιτρέπει τη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας θερμότητας σε μια περιοχή, επομένως η κίνηση είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για ομοιόμορφο στέγνωμα και αποφυγή ζημιάς από τη θερμότητα.

Είναι επίσης σημαντικό να κρατάς το πιστολάκι περίπου 10-15 πόντους μακριά από το κεφάλι σου, έτσι ώστε η υψηλή θερμοκρασία του αέρα που παράγει να μην καταστρέφει τις τρίχες.. Μόλις στεγνώσει μια περιοχή, πέρασέ την με κρύο αέρα για να σταθεροποιήσεις το φορμάρισμα.

theissue.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook