Η «Μήδεια» χτυπάει την Αθήνα – Χιόνια και στο κέντρο της πόλης

η-μήδεια-χτυπάει-την-αθήνα-χιόνια-κ-1178890

Η κακοκαιρία «Μήδεια» συνεχίζει να «χτυπάει» τη χώρα και στο επίκεντρο βρίσκεται η Αττική σε ακόμα πιο έντονο βαθμό, με βάση και το έκτακτο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Το χιόνι πέφτει πυκνό στα βόρεια προάστεια (έχουν ασπρίσει),αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Σε τρεις φάσεις θα χτυπήσει ο χιονιάς την Αττική.

Χιόνι πέφτει σε Εύβοια, Βοιωτία, σε περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ σε επιφυλακή είναι η Κρήτη. Χιόνια αναμένονται και σε νησιά των Κυκλάδων… Παγετός στην υπόλοιπη χώρα, στους -20 ο υδράργυρος στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Κλειστή είναι από τις 19:00 και για 24 ώρες η Εθνική Οδός λόγω του χιονιά, αλλά και πολλοί δρόμοι σε όλη τη χώρα, δείτε πού χρειάζονται αλυσίδες. Επίσης, πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και των συνεπειών της.

Πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική έως το βράδυ της Τρίτης (16/02)

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύμφωνα με το οποίο χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σήμερα Δευτέρα στην ανατολική και τη νότια χώρα και θα είναι πυκνές κατά περιόδους στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη (στα ορεινά).

Την Τρίτη (16/02), οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλότερο υψόμετρο. Από αργά το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17/02) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα είναι πυκνές, μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενίσουν.

«Σε ποιες περιοχές της Αθήνας και πότε θα χιονίσει»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η Αττική τις επόμενες ώρες θα πληγεί σφοδρότατα με χιονοπτώσεις μέχρι και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Αναμένεται, μάλιστα, χιονόστρωση σε αρκετές περιοχές της βόρειας Αττικής, ενώ τα χιόνια θα φτάσουν έως και τη Νέα Σμύρνη.

Όπως είπε ο Γιάννης Καλλιάνος ανανένεταο σύγκλιση των ανέμων πάνω από την Εύβοια τις επόμενες ώρες, γεγονός που θα φέρει έξαρση των φαινομένων στην περιοχή, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

Το Λεκανοπέδιο θα πληγεί σφοδρότατα τις επόμενες ώρες, με χιονοπτώσεις μέχρι και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Οι χιονοπτώσεις μέσα στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας θα οδηγήσουν σε χιονόστρωση αρκετές περιοχές των βορείων προαστίων.

Θα χιονίσει και στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, μέχρι και την Κρήτη, όπου συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 3 βαθμούς κελσίου. Η συμπρωτεύουσα θα είναι σε παγετό.

Στους -20 ο υδράργυρος στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Αναφορικά στην Αττική, ήδη χιονίζει στα Β. Προάστια. Από τα μεσάνυχτα θα έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές του νομού, με χιόνια μέχρι τη Νέα Σμύρνη.

Η Τρίτη (16/02) θα είναι μια ημέρα με χιόνια σχεδόν σε κάθε σημείο, μέχρι και τα δυτικά ή τα νότια σημεία. Θα είναι η χειρότερη ημέρα της κακοκαιρίας για την περιοχή της Αττικής.

Σε τρεις φάσεις θα χτυπήσει η κακοκαιρία στην Αττική τις επόμενες ώρες

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Δευτέρας (15/02) χιονίζει συνεχόμενα σε πολλά σημεία της Αθήνας, ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Οι επόμενες ώρες είναι, ωστόσο, και οι πιο κρίσιμες για την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου του «OPEN TV», Kλέαρχου Μαρουσάκη.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει ο συγκεκριμένος μετεωορολόγος, κατά την διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση θα συνεχιστεί, ενώ τα ξημερώματα το χιόνι αναμένεται άφθονο σε ολόκληρο τον νομό, ακόμα και στα κεντρικά της πόλης της Αθήνας. Επειδή, μάλιστα, οι άνεμοι που έπνεαν τη Δευτέρα (15/02) αναμένεται να υποχωρήσουν, δεν αποκλείεται να «το στρώσει» και σε περιοχές που αυτό δεν έγινε τη Δευτέρα (15/02).

Αναλυτικά, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει από τις αμέσως επόμενες ώρες την Αττικοβοιωτία, την Εύβοια αλλά και μεγάλα τμήματα του Αιγαίου Πελάγους. Για την περιοχή της Αττικής, διακρίνονται τρεις φάσεις:

1. Από τις αμέσως επόμενες ώρες μέχρι και αργά το βράδυ διαδοχικά κύματα χιονοπτώσεων θα επηρεάζουν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού κυρίως από την περιοχή του Αμαρουσίου και βορειότερα, αλλά και ανατολικότερα και στο κέντρο της πόλης.

2. Προς τα ξημερώματα της Τρίτης περνάμε στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας που θα χιονίζει σε ολόκληρο τον νομό Αττικής, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι άνεμοι θα υποχωρήσουν, κάτι που ευνοεί τη χιονόστρωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη γύρω στις 6 – 7 το πρωί πολλές περιοχές της πόλης θα είναι «ντυμένες» στα λευκά.

3. Από αργά το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης θα αρχίσουν να εξασθενούν οι χιονοπτώσεις και να περιορίζονται προς τα βόρεια τμήματα του νομού, ενώ σταδιακά η κακοκαιρία Μήδεια θα εξασθενήσει. Ωστόσο, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν…

Πού θα έχουμε χιόνια στην Αττική και ποιες ώρες

Βόρεια Προάστια (Κηφισιά, Εκάλη, Διόνυσος κ.λπ): Πυκνές χιονοπτώσεις από τα ξημερώματα της Τρίτης (περίπου 02:00 με 03:00 τα ξημερώματα) έως τις 21:00 της Τρίτης. Χιόνια θα έχουμε κατά διαστήματα.

Κέντρο Αθήνας: Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από τα ξημερώματα της Τρίτης (περίπου 02:00 με 03:00) έως τις 21:00 της Τρίτης κατά διαστήματα.

Δυτική Αττική (Αιγάλεω, Χαΐδάρι, Πετρούπολη): Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από τις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης έως το πρωί της Τρίτης, 16 Φεβρουαρίου.

Ανατολική Αττική (Μαρκόπουλο, Παιανία, Κορωπί, Παλλήνη): Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από το βράδυ της Δευτέρας (περίπου στις 22:00 με 23:00) έως τις 21:00 της Τρίτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook