Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας “ακυρώνει” το αφήγημα Χρυσοχοΐδη για τις συγκεντρώσεις και τον κορονοϊό

H Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα κρούσματα που έχουμε σήμερα δύο εβδομάδες μετά τα Χριστούγεννα, και το πώς κόλλησαν τον ιό οι ασθενείς, αποδομεί την γραμμή κυβέρνησης και υπουργού ΠΡΟΠΟ για τις συγκεντρώσεις, κάνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά στη συγκέντρωση στο Εφετείο, κατά την ημέρα ανακοίνωσης της ετυμηγορίας για τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής.

Η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι στο νοσοκομείο φτάνουν πολίτες που βρέθηκαν σε μαζέματα 10 ατόμων στις γιορτές χωρίς μάσκες, και σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε ακόμα και 7-8 άτομα να έχουν κολλήσει τον ιό.

«Κλειδί» τα μέτρα με μάσκες και αποστάσεις – Επίφοβη η Αθήνα

Σε αντιπαραβολή, παρέθεσε τη δική της εκτίμηση για την χρησιμότητα της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, επισημαίνοντας πως “κατά τη μεγάλη συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο κατά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ οι επιστήμονες ανησυχούσαν, ο συνωστισμός δεν μετατράπηκε σε έξαρση κρουσμάτων, καθώς πάρα πολύς κόσμος φορούσε μάσκα και βρίσκονταν σε εξωτερικό χώρο”.

Τι πιο απτή απόδειξη, από έγκυρη ιατρική πηγή, ότι η “εμμονή” του υπουργείου ΠΡΟΠΟ, της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης συνολικότερα, να καταστέλει όσους συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για κάποιο ζήτημα τηρώντας τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες, κρατώντας αποστάσεις, τελικά δεν αποσκοπεί στην “τήρηση των μέτρων” και τη “δημόσια υγεία”, αλλά άλλες επιδιώξεις;

Η κ. Γκάγκα πρόσθεσε δε πως για το διάστημα όπου ο καιρός είναι κακός και οι άνθρωποι μαζεύονται σε κλειστούς χώρους, αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης.

Εκτίμησε ότι η Αθήνα «πέρασε» το δεύτερο κύμα της πανδημίας ωστόσο θα φανεί το επόμενο διάστημα αν θα υπάρξουν μολύνσεις από την περίοδο της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Επεσήμανε ότι η Αθήνα είναι επίφοβη καθώς είναι μια μεγάλη περιοχή και σε περίπτωση έξαρσης θα είναι και πολύ μεγάλα τα νούμερα των μολύνσεων.

Πηγή: topontiki.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τί λες κυρα μου ??? Τόλμησες να αμφισβητήσεις το δώρο του Θεού στους Έλληνες, το ανθελληνικό ψώνιο το χρυσοχοίδη ??
    Το ΟΥΦΟ του Ελληνικού κόσμου, τον μπαμπουίνο υπουργό μας ?? Τον χαρισματικό διώκτη των ΕΛΛΗΝΩΝ και ενάρετο προστάτη των λαθραίων, των Ρομά, των αναρχικων, των μπαχαλάκηδων. Τον άνθρωπο που έχει την άφταστη ικανοτητα να ψηφίζει χωρίς να …διαβάζει τι ψηφίζει ! Αυτό το γίγαντα της πολιτικής διαφθοράς που πρέπει οπωσδήποτε ποτέ να του φτιάξουμε το λιγότερο μια προτομή ώστε οι Έλληνες να έχουν την χαρά να …..ανακουφίζωντε από τι φυσικές ανάγκες τους !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ