Η ώρα της κρίσης για τα τραπεζοκαθίσματα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

η-ώρα-της-κρίσης-για-τα-τραπεζοκαθίσμα-774093

Την απόφαση για παραχώρηση δημόσιου χώρου 4.650 τμ (αντί για 6.100τμ) που ίσχυε μέχρι πέρυσι στα 85 καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην χερσαία λιμενική ζώνη του Ενετικού Λιμανιού στα Χανιά, που έχει λάβει ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (ΔΛΤ) θα κληθεί να εγκρίνει αύριο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Πάντως, αν και μερίδα καταστηματαρχών αντιδρά στις μειώσεις, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προειδοποιεί πως αν η μελέτη δεν εγκριθεί τότε «αυτόματα» θα ισχύσουν τα 2.600 τμ που ορίζει η μελέτη Ρωμανού – Καλογήρου την οποία έχει εγκρίνει το Συμβούλιο Επικρατείας, οριστικά και αμετάκλητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το καλοκαίρι που μας πέρασε, μόνο μια μειοψηφία επιχειρηματιών ζήτησε και έλαβε νόμιμες άδειες για τραπεζοκαθίσματα με το νέο καθεστώς ενώ για τους υπόλοιπους έχουν βεβαιωθεί κάποιες παραβάσεις σε ελέγχους που έγιναν από τις αρμόδιες αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η τελική λύση να προκύψει μέσα από συναίνεση και χωρίς να δημιουργείται η εντύπωση πως το νέο καθεστώς παραχώρησης λειτουργεί «τιμωρητικά» για τους επιχειρηματίες της περιοχής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook