Η Κίνα επιχειρεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με… μαντζούνια

η-κίνα-επιχειρεί-να-αντιμετωπίσει-την-1415909

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Σαγκάης, οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας με πληθυσμό 26 εκατομμυρίων, έχουν λάβει από το κράτος πακέτα με παραδοσιακές φυτικές θεραπείες για την αντιμετώπισης της Covid-19, παρά την έλλειψη ενδείξεων ότι τα μαντζούνια δίνουν αποτέλεσμα.

«Για να αντιμετωπίσουμε την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις παραδοσιακές κινεζικές θεραπείες το ταχύτερο δυνατό» δήλωσε ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Σουγκουάνγκ, Φανγκ Μιν.

«Για τον γενικό πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων, η λήψη παραδοσιακών κινεζικών θεραπειών όταν η επιδημία βρίσκεται σε έξαρση έχει καλό προληπτικό αποτέλεσμα» υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Πακέτα με θεραπείες έχουν διανεμηθεί σε πάνω από 21 εκατομμύρια πολίτες και σήμερα περίπου το 98% των κατοίκων της Σαγκάης λαμβάνουν παραδοσιακές θεραπείες, ανέφερε

Αρκετοί κάτοικοι της Σαγκάης, η οποία βρίσκεται σε ολικό lockdown, επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι έχουν παραλάβει τα δωρεάν πακέτα, τα οποία συχνά περιέχουν το «Lianhua Qingwen», ένα μείγμα 13 βοτάνων που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη διάρκεια της επιδημίας SARS το 2002-03.

Άλλοι κάτοικοι που νόσησαν από κορονοϊό ανέφεραν ότι παρέλαβαν θεραπείες που διαλύονται σε ζεστό νερό.

Το Lianhua Qingwen είναι μία από τις παραδοσιακές θεραπείες που συνιστούν οι κινεζικές υγειονομικές αρχές για τον κορονοϊό, θεραπείες που δεν χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες λόγω έλλειψης κλινικών δεδομένων.

Η Σιγκαπούρη, όπου ζουν πολλά άτομα κινεζικής καταγωγής, ανακοίνωσε τον Νοέμβριο πως δεν υπάρχουν ευρήματα τυχαιοποιημένων κλινικών μελετών που στηρίζουν τη χρήση τέτοιων θεραπειών στην πανδημία.

Το 2020, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαγόρευσε τις πωλήσεις Lianhua Qingwen ως θεραπείας για την Covid-19.

Η παρασκευάστρια εταιρεία Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical υποστήριξε ότι, σύμφωνα με κλινική μελέτη του 2020, το μείγμα βοτάνων μπορεί να ανακουφίσει από τον πυρετό, τον βήχα και άλλα συμπτώματα σε συνδυασμό με τις εγκεκριμένες θεραπείες.

Η Κίνα έχει εγκρίνει το χάπι της Pfizer για τον κορονοϊό και ορισμένα κοκτέιλ αντισωμάτων, παραμένει όμως ασαφές πόσο ευρεία είναι η χρήση τους.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook