Η «Καλή» και η «Κακιά» παραλία της Εύβοιας που θα σας πάρουν το μυαλό

η-καλή-και-η-κακιά-παραλία-της-εύβο-1085653

Ακόμη μία υπέροχη παραλία μπορεί να ανακαλύψει ο επισκέπτης της Εύβοιας, σε απόσταση 65 χλμ. περίπου από την Χαλκίδα. Ο λόγος για το Κάλαμο, έναν ήσυχο παραθαλάσσιο οικισμό στο νότιο τμήμα του νησιού, με μια ακτή όνειρο που σίγουρα θα σας πάρει το μυαλό.

Με γαλαζοπράσινα, διαυγή νερά, χρυσαφένια αμμουδιά και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, το τοπίο που αντικρίζει κανείς φτάνοντας εδώ σίγουρα συναρπάζει. Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία, με τις δύο διαδοχικές ακτές να χωρίζονται μεταξύ τους με ένα βράχο με μια χαρακτηριστική τρύπα που δημιουργεί μια εντυπωσιακή καμάρα.

Η πρώτη ακρογιαλιά είναι πιο οργανωμένη, διαθέτει καφετέριες, ταβέρνες και δυνατότητες θαλάσσιων δραστηριοτήτων, και από τους ντόπιους αποκαλείται «Καλή», καθώς τα νερά εδώ είναι συνήθως πιο ήρεμα.

Η δεύτερη, με λίγα μόλις μέτρα απόστασης από την πρώτη, ονομάζεται «Κακιά», με τα νερά της συγκριτικά με την πρώτη να είναι πιο άγρια. Εδώ η ακτή είναι πιο ήρεμη, αποτελώντας ιδανική επιλογή για απομονωμένα μακροβούτια.

Τα νερά στον Κάλαμο βαθαίνουν σχετικά απότομα, εντός και εκτός της θάλασσας υπάρχει χοντρή άμμος, ενώ σε κάποια σημεία μετατρέπεται σε ψιλό βοτσαλάκι.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook