Η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη γίνεται ταινία με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Μαρία Πρωτόπαππα

η-φόνισσα-του-παπαδιαμάντη-γίνεται-1386735

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα», ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τη View Master Films σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Βενετόπουλου, σενάριο της Κατερίνας Μπέη και καλλιτεχνική διεύθυνση της Εύας Νάθενα

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος είναι συγγραφέας, κινηματογραφιστής και υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων από το 2010. Το πρώτο του ντοκιμαντέρ, «Draw with Me», που αφηγείται την ιστορία ενός τρανς εφήβου, του Μπρέντον στην πορεία αυτογνωσίας του ίδιου και της οικογένειάς του, βρέθηκε το 2021 στον δρόμο για τα Όσκαρ, στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Σκιάθος. Αρχές 1900. Σε ένα δυστοπικό, λαβυρινθώδη κόσμο που βουλιάζει στη θρησκοληψία, την πατριαρχία και τις δεισιδαιμονίες, η αξία της γυναίκας μετριέται με την προίκα σε χωράφια και ασπρόρουχα και η θέση της είναι χειρότερη από των ζώων. Το θύμα γίνεται θύτης, ο θάνατος μοιάζει λύτρωση κι η Φραγκογιαννού αναλαμβάνει να «απελευθερώσει» τα μικρά κορίτσια από το βάρος της αδιέξοδης ζωής που τα περιμένει, μέχρι που η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού απειλεί την φαινομενική ηρεμία της κοινωνίας του νησιού.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook