Η FIFA ανακοίνωσε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες από το 2025

η-fifa-ανακοίνωσε-παγκόσμιο-κύπελλο-συλλ-1589435

Ακόμη μία μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση ετοιμάζεται να δημιουργηθεί, τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο να γνωστοποιεί ότι από το 2025 θα ξεκινήσει να διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων στο οποίο θα συμμετέχουν 32 ομάδες. Σημειώνεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα με ποια κριτήρια θα επιλεγούν αυτές, ούτε πώς θα μοιραστούν οι θέσεις ανά ηπειρωτική συνομοσπονδία, όμως γνωρίζουμε ότι το φορμάτ θα είναι παρόμοιο με αυτό του Μουντιάλ.

Η αντίδραση της UEFA και των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων δεν άργησε να έρθει, καθώς τα παιχνίδια που καλούνται να παίξουν κάθε χρόνο είναι ήδη πολλά και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ήδη οι κορυφαίες ομάδες αγωνίζονται σε πρωτάθλημα, κύπελλο και στην Ευρώπη (σ.σ. ενώ πολλές εξ’ αυτών και σε εγχώριο Λιγκ Καπ), κάτι που σημαίνει ότι η προσθήκη ακόμα μίας διοργάνωσης θα προκαλέσει μεγαλύτερη σύγχυση στον τομέα της διαχείρησης παικτών.

 

Τέλος αναφέρεται ότι αναφορικά με τη φετινή διοργάνωση, που θα γίνει με την παραδοσιακή μορφή της (δηλαδή με τους πρωταθλητές συλλόγους κάθε συνομοσπονδίας), οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Μαρόκο, από 1η έως 11 Φεβρουαρίου 2023.

Δείτε το βίντεο:

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook