Η Έλβη Στασσίνου στον SUPER FM: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπόσχεται θαύματα

η-έλβη-στασσίνου-στον-super-fm-ο-κυριάκος-μητ-872851

Εν αναμονή της προκήρυξης των εθνικών εκλογών, η δικηγόρος Έλβη Στασίνου, της οποίας το όνομα ακούγεται «δυνατά» για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, μίλησε στον SUPER FM για το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την διακυβέρνηση της χώρας.

«Να μας ψηφίσουν για το πρόγραμμά μας και όχι για να φύγουν αυτοί, να έρθουμε εμείς»

Η κα Στασίνου κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία επειδή πραγματικά τους καλύπτει το πρόγραμμα και έκανε λόγο για «ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται σε μια λογική όχι στο «να φύγουν αυτοί να έρθουμε εμείς».

H ίδια, αναφέρθηκε σε βασικά σημεία του προγράμματος του κόμματος:

«Καταρχάς θα δοθούν κίνητρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις από το 29% θα πάει στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Δεν είναι πολλά πράγματα, είναι συγκεκριμένα και μελετημένα. Οι επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 εργαζόμενους και πάνω, εάν αυξήσουν το προσωπικό τους κατά 10% θα υπάρχει μπόνους μείωσης δύο μονάδων του φορολογικού συντελεστή. Λευκό μητρώο επιχειρήσεων για όσους είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους, οι οποίοι επίσης θα λάβουν κίνητρα. Όταν υπάρχουν ελαφρύνσεις σε μια επιχείρηση και την επιβραβεύεις, έτσι προσλαμβάνει προσωπικό, πληρώνει περισσότερες εισφορές και γεμίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία. (…)

Για τα φυσικά πρόσωπα ο φορολογικός συντελεστής θα πέσει στο 9%. Παγώνει ο «φόρος υπεραξίας» για τα ακίνητα ώστε να κινηθεί η Αγορά.

Θα ενισχυθεί το μέτρο των 120 δόσεων με διεύρυνση των δικαιούχων» τόνισε, διευκρινίζοντας πως, «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπόσχεται θαύματα, μόνο κάποια μικρά πράγματα για να πάρει μπροστά η οικονομία».

Ακόμα, η κα Στασίνου προσέθεσε πως «ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί και θα αποδίδεται στους Δήμους για να ενισχυθεί η οικονομική τους αυτοτέλεια» ενώ θα δοθούν κίνητρα για δημιουργία οικογένειας με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα, επαναφορά των επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Τέλος, μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην «ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με μείωση γραφειοκρατίας και απλούστευση διαδικασιών» ενώ θα δοθούν κίνητρα για να επιστρέψουν οι νέοι στη χώρα.

Πάντως, δεν θέλησε να αποκαλύψει αν τελικώς θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο με τις επίσημες ανακοινώσεις να θεωρούνται θέμα ημερών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook