Η δημοσκόπηση της MRB για το zarpanews.gr για τις Ευρωεκλογές στα Χανιά

η-δημοσκόπηση-της-mrb-για-το-zarpanews-gr-για-τις-ευρ-864308

Άρωμα ανατροπής στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στα Χανιά φέρνει η νέα δημοσκόπηση της MRB για το zarpanews.gr που διενεργήθηκε από 13 έως 17 Μαΐου και δημοσιεύεται σήμερα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας για την πρώτη θέση με ελαφρύ προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα, το οποίο όμως βρίσκεται μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει στα Χανιά μια ισχυρή δυναμική, ανατρέποντας τα δεδομένα του περασμένου Απριλίου.

Συγκεκριμένα, όπως βλέπετε στην σχετική καρτέλα «πρόθεση ψήφου» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,1% και ακολουθεί με 27,7% η Νέα Δημοκρατία. Τρίτο έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 5,5% ενώ το ΚΚΕ καταγράφει 2,8%. Ωστόσο «κλειδί» παραμένουν οι αναποφάσιστοι με το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου στο 25,2%.

Τα ευρήματα αποκτούν ιδιαίτερη αξία συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα του περασμένου Απριλίου. Τότε, στον Δήμο Χανίων, η ΝΔ ήταν πρώτο κόμμα με 23,7% και ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος έφτανε στο 34,2%, γεγονός που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συσπειρώνει τους αναποφάσιστους που άλλωστε προέρχονται από το κόμμα στην μεγάλη τους πλειοψηφία.

Ωστόσο, παρά την «ανατροπή» στην κορυφή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να υπερέχει συντριπτικά στην «παράσταση νίκης. Συγκεκριμένα, όπως βλέπετε στην σχετική καρτέλα, το 55,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει στις Ευρωεκλογές έναντι μόλις 19,6% που απάντησε ότι προβλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

H έρευνα έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 501 ατόμων μέσα στον Δήμο Χανίων από 13 έως 17 Μαΐου του 2019, από την MRB για το zarpanews.gr.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook