Η διαφορά είναι ότι η Ν.Δ χρωστά 343 εκατ. και ο ΣΥΡΙΖΑ 0 | Video

η-διαφορά-είναι-ότι-η-ν-δ-χρωστά-343-εκατ-κα-1234537

Μετά τις εξηγήσεις που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, για τις αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία κατάσταση που αποτελεί, όπως είναι προφανές, μία νάρκη διαρκείας στα θεμέλια της πολιτικής ζωής του τόπου και της υγιούς λειτουργίας της δημοκρατίας», νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Το πρωί της Τρίτης βρέθηκαν αντιμέτωποι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξης Χαρίτσης και Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Αρχικά ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τα αυξημένα νούμερα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ν’ απαντά ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στους τόκους και στα πανωτόκια.

Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης: «Η επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για το διογκωμένο χρέος της ΝΔ γίνεται με αφορμή την δημοσιοποίηση των ισολογισμών των κομμάτων για το 2020» ξεκαθάρισε ο βουλευτής, καθώς «βλέπουμε ότι ο δανεισμός του κυβερνώντος κόμματος έχει εκτοξευθεί στο αστρονομικό ποσό των 343 εκ. ευρώ».

«Είναι ζήτημα διαφάνειας να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πώς γίνεται σε μια περίοδο που ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις δεν μπορούν ούτε απέξω από τις τράπεζες να περάσουν, το κυβερνών κόμμα να αυξάνει τον δανεισμό του κατά 34 εκ. ευρώ σε έναν μόλις χρόνο» πρόσθεσε ο ίδιος. «Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν χρωστά απολύτως τίποτα. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Με τη σειρά του ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, επισήμανε ότι ο κ. Χαρίτσης προσθέτει το δάνειο που έχει αποπληρωθεί με το υπόλοιπο χρέος του κόμματος» Επίσης ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε ότι έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα έσοδα των κομμάτων από την κρατική επιχορήγηση και με τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση. Από την στιγμή που γίνεται η αποπληρωμή, το επιτόκιο αυξάνει το αρχικό κεφάλεο»

parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook