Η «αυτοκτονία» του 1997 μετατράπηκε σε δολοφονία της 26χρονης Λίας – Αποζημίωση 350.000 στους γονείς της

Το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων επιδίκασε χρηματικά ποσά για τα μέλη της οικογένειας της θανούσας που, κατ’ εκτίμηση, μαζί με τους τόκους ανέρχονται στις 350.000 ευρώ

Η Λία Τρικαλιώτη είχε βρεθεί νεκρή το 1997 σε χαράδρα βάθους 250 μέτρων, κάτω από το φρούριο του Αγγελοκάστρου της Κέρκυρας. Οπως αποδείχθηκε 22 χρόνια μετά η «αυτοκτονία» της ήταν τελικά δολοφονία, με το δικαστήριο να επιδικάζει αποζημίωση από το Δημόσιο στους γονείς της κοπέλας ύψους 350.000 ευρώ.

Οι γονείς της 26χρονης κοπέλας είχαν προσφύγει κατά του Ελληνικού Δημοσίου στα Διοικητικά Δικαστήρια, θεωρώντας ότι η Αστυνομία δεν προέβη στις αρμόζουσες ανακριτικές διαδικασίες ως όφειλε, αναφορικά με την διαπίστωση των αιτιών θανάτου της κόρης τους.

Η νεαρή καθηγήτρια μουσικής είχε εξαφανιστεί για τρεις ημέρες από το σπίτι της τον Νοέμβριο του 1997. Το πτώμα της βρέθηκε έπειτα από έρευνες σε μια απότομη χαράδρα, στη βόρεια Κέρκυρα, κάτω ακριβώς από το φρούριο του Αγγελόκαστρου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής οι αστυνομικές Αρχές της Κέρκυρας κι ο ιατροδικαστής, που είχαν εξετάσει το πτώμα της κοπέλας, είχαν αποφανθεί πως η πιθανότερη αιτία θανάτου ήταν η αυτοκτονία. Ωστόσο, οι γονείς της δεν το αποδέχθηκαν ποτέ και πίστευαν ακράδαντα ότι η κόρη τους δολοφονήθηκε. Κυριότερο επιχείρημά τους, ότι το πτώμα της Λίας δεν έφερε σοβαρές εκδορές και κακώσεις.

Κάτι που θα έπρεπε να είχε συμβεί, αν η Λία Τρικαλιώτη έπεφτε από ύψος 250 μέτρων σε μια κακοτράχαλη πλαγιά, όπως η έρευνα των τότε αρμόδιων Αρχών υπεδείκνυε. Το 1999, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της Κέρκυρας, έγινε εκταφή του πτώματος της 27χρονης και οι ιατροδικαστές κ.κ. Νόνας και Καρακούκης, διενήργησαν νεκροψία. Παράλληλα έγινε αυτοψία στον χώρο του Αγγελοκάστρου.

Οι ιατροδικαστές και οι συνεργάτες τους, κατά την αναπαράσταση έριξαν στο κενό ένα κέρινο ομοίωμα. Οι διαπιστώσεις από την έρευνα στο πτώμα της Λίας Τρικαλιώτη δεν συμφωνούσαν όπως γίνεται εύκολα κατανοητό με την υπόδειξη ότι έπεσε από 250 μέτρα ύψος. Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας, καθώς οι γονείς της άτυχης νέας και ιδιαίτερα ο πατέρας της δήλωναν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας.

Επαναλάμβαναν με κατηγορικό τρόπο, πως η Λία δολοφονήθηκε και στη συνέχεια οι δράστες τοποθέτησαν το άψυχο κορμί της στο σημείο που βρέθηκε, ώστε οι διωκτικές αρχές να το θεωρήσουν ως αυτοκτονία.

ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ