Η απόγνωση ενός γονέα: «Το υπουργείο Αθλητισμού τιμωρεί την νεολαία»…

η-απόγνωση-ενός-γονέα-το-υπουργείο-αθ-1174703

«Το υπουργείο Αθλητισμού τιμωρεί την νεολαία»… Με τη φράση αυτή, ένας γονέας αθλητών που δεν τους επιτρέπεται η άθληση εδώ και πάρα πολύ καιρό εξωτερικεύει τα συναισθήματά του.

Μετά τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση όπως είναι γνωστό, παρατείνοντας εσαεί τους περιορισμούς που ισχύουν εδώ και μήνες στο χώρο του αθλητισμού, τα θύματα έρχονται να είναι για μια ακόμη φορά ίδιοι οι αθλητές. Χιλιάδες, νέοι αθλητές σε όλη τη χώρα που βλέπουν στα χρόνια της πανδημίας να κατακρημνίζονται τα όνειρα και οι βλέψεις που είχαν στον αθλητισμό.

Ο Γιάννης Χίνος, περί αυτού ο λόγος, είναι ένας από «αυτούς» τους γονείς, με τους τρεις γιους του να είναι μέλη του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στην ομάδα τεχνικής κολύμβησης. Δυστυχώς οι γιοι του, αλλά και χιλιάδες ακόμη παιδιά θα πρέπει να οπλιστούν με ακόμα περισσότερη υπομονή μέχρι τα πράγματα στον αθλητισμό να αλλάξουν.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο του κ. Χίνου.

Το Υπουργείο Αθλητισμού τιμωρεί την νεολαία.

Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν; Αναρωτιόταν ο Horace Mc Coy και για κάθε λογικό άνθρωπο η απάντηση δεν χρήζει διαπραγμάτευσης και πολύ περισσότερο όσο είναι νέα και δυνατά.

Η σημερινή κυβέρνηση με τις αποφάσεις και τις επιλογές της σκοτώνει τους αθλητές της λίγο πριν την «γραμμή εκκίνησης». Αγνοεί και πετάει στον κάλαθο των αχρήστων προσπάθεια χρόνων, νεαρών αθλητών που κυνηγούν να κατακτήσουν το όνειρο τους. Καταφέρνει να κάψει μια ολόκληρη γενιά που στοχεύει στην ένταξη σε εθνικές ομάδες νέων ή στην κατάκτηση άλλων ψηλών στόχων που την φετινή χρονιά και μόνο έχει το ηλικιακό περιθώριο να δοκιμαστεί και να προβάλει τις αγωνιστικές της δυνατότητες που είναι αποτέλεσμα προσπάθειας πολλών ετών.

Η κυβέρνηση που κόπτεται για τους νέους κλείνει ερμητικά την πόρτα του αθλητισμού με αιτιολογίες που ούτε η ίδια δεν πιστεύει. Δεν είναι τυχαίο ότι την ώρα που ο υφυπουργός αθλητισμού επιβεβαιώνει με στοιχεία πως η μετάδοση του ιού είναι ιδιαιτέρα περιορισμένη στους αθλητικούς χώρους, την ίδια ακριβώς στιγμή ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας αυθαίρετα και ατεκμηρίωτα ισχυρίζεται με πάθος πως είναι επικίνδυνη η οργανωμένη άθληση. Τα παιδιά που θέλουν να ξαναβρούν την ζωή τους απλά μένουν με ένα τεράστιο αναπάντητο ΓΙΑΤΙ;

Η πολιτεία ενώ είναι υποχρεωμένη να διδάσκει δικαιοσύνη ειδικά στους νέους, με τις ατεκμηρίωτες αποφάσεις της τους κοροϊδεύει κατάμουτρα και ταυτόχρονα τους χτυπάει συμπονετικά τον ώμο.

Θα μπορούσε κάποιος κακοπροαίρετος να ρωτήσει και τι προτείνεις να αγνοήσουμε την πανδημία;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ!

Αντιθέτως να αναζητηθούν οι τρόποι που μπορεί να ξαναλειτουργήσει ο αθλητισμός με όλους τους απαραίτητους περιορισμούς όπως έγινε με τα σχολεία κλπ. Η άγνωστη διάρκεια της πανδημίας δεν επιτρέπει γενικευμένες ατελείωτες απαγορεύσεις ειδικά σε κάτι που θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό και υγιές, ειδικά τους ερασιτέχνες αθλητές μας. Τα δεδομένα που υπάρχουν και αποδεικνύουν την χαμηλή μεταδοτικότητα στους αθλητικούς χώρους, μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να οριστούν σκληροί κανόνες που πρέπει να τηρούνται και εν συνεχεία οι αθλητικοί σύλλογοι, τα σωματεία και οι προπονητές θα αποφασίζουν πως θα αξιοποιούν τις παρεχόμενες δυνατότητες. Ακόμα και μία φορά την εβδομάδα να προπονείται ένας αθλητής που έκανε καθημερινά προπόνηση έχει τεράστια αξία, αφού θα παίρνει μια ανάσα από την παρατεταμένη επαφή με τις οθόνες αλλά και τους συνεχείς περιορισμούς.

Η πρόταση είναι ξεκάθαρη ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.

Ελπίζω και εύχομαι αυτή η εγκατάλειψη μιας ολόκληρης γενιάς αθλητών να μην κρύβει σκοπιμότητα προκειμένου να χειραγωγηθούν οι εκλογές των ομοσπονδιών, αλλά απλά να είναι μια εκ παραδρομής αμέλεια που άμεσα θα διορθωθεί.

Γιάννης Χίνος

πατέρας αθλητών 10, 16 και 18 χρονών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook