Η απάντηση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων σε δημοσίευμα του zarpanews.gr

η-απάντηση-της-ένωσης-γιατρών-εσυ-χανί-761041

Απάντηση στο δημοσίευμα του zarpanews.gr, με τίτλο, «Ντροπή! Δεν σταμάτησε να μπάζει το νοσοκομείο Χανίων… Εικόνα ασορτί με το επίπεδο υπηρεσιών υγείας» δίνει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων με ανακοίνωση της.

Η απάντηση της ΕΓΕΣΥΧ:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΓΕΣΥΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ZARPANEWS

Αξιότιμοι κύριοι-ες,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε καταρχάς που αναδείξατε το ζήτημα της ελλιπούς συντήρησης του νοσοκομείου μας, ένα πρόβλημα που απασχόλησε και τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων. Μάλιστα σκοπεύουμε να οργανώσουμε εκδήλωση με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων της πόλης και των βουλευτών του νομού μας, όπου θα συζητηθούν εφ’ όλης της ύλης τα προβλήματα του νοσοκομείου και οι πιθανές λύσεις.

Ορθώς θίγεται η ολιγωρία των εκάστοτε Διοικήσεων και της Πολιτείας αναφορικά με το ζήτημα συντήρησης, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα διαρροής όταν βρέχει, ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουμε από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου! Εντύπωση όμως προκάλεσε η άμεση σύνδεση, κατά την άποψη του συντάκτη του άρθρου, της διαρροής στο κτίριο με το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στο νοσοκομείο. Από τη στιγμή που το άρθρο είναι ανυπόγραφο θεωρούμε ότι εκφράζει την άποψη του αρχισυντάκτη και του ιδιοκτήτη του μέσου, και οφείλουμε να τους απαντήσουμε:

Το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας σε ένα νοσοκομείο κρίνεται πρωτίστως από τους ασθενείς του, εν συνεχεία από την πολιτεία, τους εργαζομένους του, και σε καμία περίπτωση από κουβάδες, οροφές και διαρροές! Θα σας παρακαλούσαμε αν έχετε στοιχεία σχετικά με την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας να τα δημοσιοποιήσετε, ειδάλλως το περιεχόμενο του άρθρου σας φλερτάρει έντονα με τη συκοφαντία και οφείλετε να το ανασκευάσετε.

Με εκτίμηση Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΓΕΣΥΧ»

Απάντηση από το zarpanews.gr:

Προφανώς, το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών του νοσοκομείου των Χανίων, είναι ικανοποιημένο από την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το νοσοκομείο στους πολίτες του τόπου.

Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνουμε από την απάντηση των γιατρών.

Άρα το συνδικαλιστικό τους όργανο δεν ενοχλείται από ελλείψεις ιατρών, νοσηλευτών κ.ο.κ.

Αλήθεια, πόσες ήταν τα τελευταία χρόνια, οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο των Χανίων; Φθάνουν για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν;

Θεωρεί δηλαδή μάλιστα, πως το να υπάρχει μια νοσηλεύτρια για 20 ασθενείς τη νύχτα σε μια κλινική, συνιστά ικανοποιητική παροχή υπηρεσιών υγείας.

Το ότι, επιχειρεί να κλείσει ασθενής ραντεβού για εξέταση και αυτό μπορεί να παραπεμφθεί στο άγνωστο απώτερο μέλλον, συνιστά επίσης ικανοποιητική παροχή υπηρεσιών υγείας.

Οι διαδοχικές καταγγελίες ασθενών, που φθάνουν στα ΜΜΕ κατά καιρούς, για διάφορα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στο νοσοκομείο Χανίων και έχουν να κάνουν με παραλείψεις, ελλείψεις κ.ο.κ, συνιστούν ικανοποιητική παροχή υπηρεσιών υγείας;

Η κατάσταση του κτιρίου συνιστά ικανοποιητική παροχή υπηρεσιών υγείας;

Μάλλον, αυτό πιστεύει το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών του νοσοκομείου.

Ειλικρινά, το να θεωρεί η ΕΓΕΣΥΧ, πως αυτή η δημόσια υγεία αξίζει στους πολίτες των Χανίων μας ξεπερνάει.

Ομοίως όμως, και το «ξέπλυμα» των πολιτικών των τελευταίων χρόνων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Βέβαια, αξίζει να πούμε πως στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά για εκείνους που τα τελευταία χρόνια διαχειρίζονται τις τύχες του ιδρύματος. Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων ασκεί διοίκηση και θίγεται;

Για την υπογραφή του δημοσιεύματος, Ανδρέας Γερακάκης

5 thoughts on “Η απάντηση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων σε δημοσίευμα του zarpanews.gr

  1. ΑΝΔΡΕΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟΝ» ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ (ΑΠΕΡΓΙΑ Κ.Λ.Π.).
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΚΩΣΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ.

  2. »Θεωρεί δηλαδή μάλιστα, πως το να υπάρχει μια νοσηλεύτρια για 20 ασθενείς τη νύχτα σε μια κλινική, συνιστά ικανοποιητική παροχή υπηρεσιών υγείας». Δοθείσης της ευκαιρίας σε απογευματινή βάρδια (08/01/20) της παθολογικής κλινικής, η μία νοσηλεύτρια, από τις δύο της βάρδιας, σε ερώτημα νοσηλευομένου αναφορικά με την πορεία της νοσηλείας του, με στόμφο ανέφερε »ΈΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΣΤΕ?» Πέραν τούτου, η εν γένη συμπεριφορά του προσωπικού, είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αγενής, μη συμπονετική και μη βοηθητική.

  3. Την απάντηση του ζαρπα, την περιμέναμε ως συμπλήρωμα από την Ένωση Γιατρών.
    Το ερώτημα που τίθεται στο τέλος είναι ορθό.
    Η Ένωση Γιατρών τα τελευταία χρόνια συνδιοικει ή κάνει συνδικαλισμό;
    Αν δούμε προσεκτικά τις ανακοινώσεις που δεν έβγαλαν όλα αυτά τα χρόνια, το ότι δεν πήραν ουσιαστική θέση σε κρίσιμα ζητήματα της δημόσιας υγείας, στο ότι ανέχτηκαν φαινόμενα buling στον ιατρικό και νοσηλευτικό τομέα, στο ότι δεν πήραν θέση στις απάνθρωπες συνθήκες των νοσηλευτών στα χειρουργεία, στο ότι δεν κατήγγειλαν τις παράνομες υπερεφημεριες, στο ότι η Ένωση δεν είχε πρόεδρο για πόσους μήνες, έχοντας ουσιαστικά μόνο τυπική διαδικασία στα συνδικαλιστικά του νοσοκομείου, στο ότι το μακρύ χέρι της διοίκησης , κατέβηκε βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές, και τόσα άλλα,μικρά και μεγάλα, αυτομάτως απαντάει στο τελευταίο ερώτημα.
    Και κάτι τελευταίο μιας και πιάσαμε τα του νοσοκομείου: Για ποιον λόγο απομακρύνθηκε πριν καν αναλάβει ο νέος υποδιοικητής, χωρίς καμία αντίδραση από μέρους του;; ένα καλό δημοσιογραφικό ερώτημα, που πρέπει να απαντηθεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook