Γρανίτα καρπούζι

γρανίτα-καρπούζι-1268627

Χρόνος Εκτέλεσης: 15′  Χρόνος Αναμονής: 6 ώρες Μερίδες: 4-6  Βαθμός Δυσκολίας: 1

Υλικά

150 γρ. νερό

150 γρ. ζάχαρη καστανή

800 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

φέτες καρπούζι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.

Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.

Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.

Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.

Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook