Γλυκά Νερά – Κυνικός ο πιλότος: Αντε να τελειώνουμε, να μπούμε φυλακή για να ασχοληθώ με το παιδί

γλυκά-νερά-κυνικός-ο-πιλότος-αντε-να-1240724

Μια μεγάλη πομπή με τζιπ της αστυνομίας μπήκε στα δικαστήρια μεταφέροντας τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο οποίος και σήμερα φορούσε το χαρακτηριστικό λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο (Δείτε ΕΔΩ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει τις δικαστικές αρχές πως δεν είχε προμελετήσει το έγκλημα, ενώ θα εστιάσει στα όσα συνέβησαν τη νύχτα του τρόμου στα Γλυκά Νερά, λίγες ώρες πριν από το φόνο – πιθανότατα θα αναφερθεί στις εντάσεις που υπήρχαν ανάμεσα στο ζευγάρι.

Σε αυτή την προσπάθεια, ο κατηγορούμενος θα βρει απέναντί του το κατηγορητήριο. Ο 33χρονος διώκεται για δύο κακουργήματα (ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και τη θανάτωση του σκύλου του, αδίκημα που προβλέπει πλέον ποινή έως 10 έτη, αφού ο σχετικός νόμος αυστηροποιήθηκε πριν από μερικούς μήνες) και δύο πλημμελήματα (ψευδής κατάθεση κατ’ εξακολούθηση και ψευδής καταγγελία, μέσω της οποίας προσπάθησε να καταστήσει άλλα άτομα ύποπτα).

Γλυκά Νερά – Κυνικός ο πιλότος: «Αντε να τελειώνουμε, να μπούμε φυλακή για να ασχοληθώ με το παιδί»

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ δεν έδειξε σύμφωνα με πληροφορίες κανένα στοιχείο λύπης.

Σοβαρός, μετρημένος στοχευμένος, o 33χρονος σχεδίαζε μαζί με το συνήγορό του από τη ΓΑΔΑ την υπερασπιστική γραμμή. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί του Σαββάτου φέρεται να ξύπνησε αρκετά ευδιάθετος και να ανέφερε χαρακτηριστικά: «άντε να τελειώνουμε να μπούμε φυλακή να ασχοληθώ με το παιδί και την ανατροφή του από δω και πέρα».

Όσοι γνωρίζουν τον πιλότο, δεν εκπλήσσονται από την ψυχραιμία, του καθώς σχεδίασε με λεπτομέρεια τη δήθεν ληστεία αφότου δολοφόνησε την Καρολάιν και για 37 μέρες κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος έφτασε στον ανακριτή για την απολογία του. Τα μέτρα στην πρώην σχολή Ευελπίδων είναι Δρακόντεια, με τον 33χρονο να φορά και πάλι αλεξίσφαιρο γιλέκο. Συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια αποδοκίμασαν έντονα τον πιλότο.

Η απολογία του θα καθυστερήσει για άγνωστο χρονικό διάστημα, καθώς στο φάκελο της δικογραφίας έχουν προστεθεί κάποια νέα στοιχεία της τελευταίας στιγμής τα οποία ο δικηγόρος του θα πρέπει πρώτα να μελετήσει προκειμένου να έχει επιχειρήματα για να τα αντικρούσει. Κατά τη μεταγωγή του στον ανακριτή ήταν και πάλι ανέκφραστος.

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος πιλότου: Επιλογή του εντολέα μου η παραίτηση του δεύτερου συνηγόρου

Η διαδικασία είναι πιθανό να καθυστερήσει καθώς η υπεράσπιση παρέλαβε από τον ανακριτή ηλεκτρονικό υλικό που θα πρέπει να μελετήσουν πριν ξεκινήσει η απολογία.

Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα ο ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την υπόθεση επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και ότι δεν επιθυμεί να ασχοληθεί άλλο με την υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Σχολίαζοντας την παραίτηση είπε ο έτερος συνήγορος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης είπε πως την υπεράσπιση χειρίζεται αποκλειστικά ως προς το ποινικό κομμάτι ο ίδιος έπειτα από επιλογή του 33χρονου πιλότου και εντολέα του. Τόνισε παράλληλα ότι δεν πρόκειται να ζητηθεί ψυχιατρική γνωμάτευση.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου, δεύτερος συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δήλωσε την παραίτησή του.

Όπως είπε ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις τηλεοπτικές κάμερες, ο ίδιος δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Διευκρινίζοντας είπε πως οι λόγοι της απόφασής του είναι προσωπικοί.

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook