Γιώργος Τράγκας: Τα επόμενα βήματα μετά το πόρισμα-φωτιά για τα 17 ακίνητα και τις ράβδους χρυσού

γιώργος-τράγκας-τα-επόμενα-βήματα-μετ-1334680

Σε νέα φάση μπαίνει η έρευνα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα η έκταση της οποίας αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου και τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς του.

«Οδηγός» των εξελίξεων θα είναι το έκτασης δεκάδων σελίδων πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες βάσει του οποίου προχώρησε η δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα.

Η υπόθεση έχει περάσει πλέον στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκα ο οποίος και θα είναι αυτός που θα «τρέξει» την έρευνα όσον αφορά το ποινικό της σκέλος. Ανάμεσα στα ερωτήματα για τα οποία θα ψάξει απαντήσεις ο κ. Μπαρδάκας είναι η τυχόν εμπλοκή συγγενών ή συνεργατών του Γιώργου Τράγκα στην οικονομική δραστηριότητά του με τα «πλούσια», ως φαίνεται, αποτελέσματα.

Το επόμενο βήμα θα είναι η κλήση των εμπλεκομένων ενώ ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δοθούν θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν και επόμενα βήματα με απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και του αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγγενείς του Γιώργου Τράγκα εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους βάσει νόμου με στόχο να ανατρέψουν την απόφαση για δέσμευση της περιουσίας του δημοσιογράφου.

Τα 17 ακίνητα και οι καταθέσεις

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ.

Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Το πόρισμα και οι ράβδοι χρυσού

Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος για τον τρόπο απόκτησης της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η διάταξη δέσμευσης διαβιβάστηκε αυθημερόν στην Οικονομική Εισαγγελία.

Βασική εμπλοκή στην υπόθεση απόκτησης της μυθώδους περιουσίας του αποβιώσαντος δημοσιογράφου φέρεται να έχει η σύζυγός του Μαρία Καρρά, όπως και τρίτα άλλα πρόσωπα τα οποία μεσολάβησαν τόσο στην διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, όσο και στην αγορά των ακινήτων, κ.λπ.

Η κυρία Καρρά φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκλιπών δημοσιογράφος σε Ελλάδα και εξωτερικό και διατηρούσαν κοινούς Τραπεζικούς λογαριασμούς. Αντιθέτως, δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει εμπλοκή των παιδιών του Γιάννη και Φρειδερίκου Τράγκα στην όλη διαδικασία απόκτησης της περιουσίας.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Τράγκα ακόμη και ράβδοι χρυσού. Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νομοθεσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook