Γιατί τους ανέχεται ο Ανδρουλάκης;

γιατί-τους-ανέχεται-ο-ανδρουλάκης-1494999

Δυο κοινοβουλευτικά στελέχη του τρίτου κόμματος της χώρας, δεν κρύβουν τη λαγνεία τους για τους αντιπάλους του και διευκολύνουν τον δακτυλοδεικτούμενο – από τα πιο έγκυρα ΜΜΕ στον πλανήτη- Πρωθυπουργό – Ο Ανδρουλάκης τους ανέχεται

Τα κόμματα είναι ανώτερες μορφές οργάνωσης του λαού και βασική προϋπόθεση ύπαρξής τους, ως φορέων διεκδίκησης της λαϊκή ψήφου, είναι η ενιαία ιδεολογική και πολιτική τους ταυτότητα.

Δεν μπορούν να ζητούν εμπιστοσύνη από τους πολίτες, αν τα στελέχη τους δεν συμφωνούν στα βασικά. Όποιος διαφωνεί κατεβαίνει από το τρένο, ή τον αποβιβάζουν βίαια.

Την ευθύνη για την κοινή «γραμμή» έχει πρωτίστως ο επικεφαλής του κόμματος. Γι’ αυτό είναι επικεφαλής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πιο κρίσιμη στιγμή της, νεοαποκτηθείσας, προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίζει -δόλια- εσωτερική αμφισβήτηση της πολιτικής του υπόστασης…

Πρώτα ο ανθυποψήφιός του Ανδρέας Λοβέρδος, του έριξε πισώπλατη «μαχαιριά», αποφαινόμενος ότι οι υποκλοπές, με τις οποίες βαρύνεται ο Μητσοτάκης, δεν είναι λόγος πρόωρων εκλογών. Ούτε οι υπουργοί δεν το λένε.

Όταν ο πρόεδρος του κόμματος είναι θύμα παρακολούθησης και ένα στέλεχος λέει ότι δεν τρέχει τίποτε, το βασίλειο της Δανιμαρκίας σαπίζει.

Ιδίως όταν στη Βουλή διατυπωθήκαν υπαινιγμοί, ότι η τηλεφωνική παγίδευση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ του Μητσοτάκη, δεν ήταν άσχετη με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Αν υπήρξε τέτοια «παρέμβαση», ήταν υπέρ του Λοβέρδου βεβαίως -με τον οποίο αναμετρήθηκε. Τα υπόλοιπα ως ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Παρόλα αυτά ο εν λόγω σουλατσάρει ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ -κι έχει στο πέτο το αξίωμα του τομεάρχη- το οποίο απονέμει ο αρχηγός κατά την κρίση του..

Η άλλη όψη του ιδίου προβλήματος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι θηλυκή και κυκλοφορεί με το όνομα Εύα Καϊλή.

Δεν θα ζήλευαν πολλοί πολιτικοί τη διαδρομή της κυρίας στο δημόσιο βίο: δυο αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ μπορούσαν να την κρατήσουν στη Βουλή, αλλά την έκοψαν.

Ωστόσο αυτήν τη στιγμή κοσμεί τη λίστα των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν κάνοντας κατάχρηση του αξιώματος, στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ.

Μετέχει σε ραδιουργίες με την ευρω-Δεξιά, για να μην φτάσει το θέμα Ανδρουλάκη και των υποκλοπών στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο αρχηγός της προσπαθεί να φωτίσει την αλήθεια για τους «κοριούς» που, «νομίμως», του έβαλε ο Μητσοτάκης και η Καΐλή τον υπονομεύει. Τον αρχηγό της!

Παραμένει ωστόσο μέλος του ΠΑΣΟΚ και διατηρεί το αξίωμα που θα απωλέσει αμέσως μόλις ο Ανδρουλάκης την απομακρύνει, ευλόγως, από τις γραμμές του κόμματος.

Δυο κοινοβουλευτικά στελέχη του τρίτου κόμματος της χώρας, δεν κρύβουν τη λαγνεία τους για τους αντιπάλους του και διευκολύνουν τον δακτυλοδεικτούμενο – από τα πιο έγκυρα ΜΜΕ στον πλανήτη- Πρωθυπουργό.

Ο Ανδρουλάκης τους ανέχεται. Αρκεί απλή επιστολή του στα προεδρεία των δυο Κοινοβουλίων για να τεθούν εκτός των αντίστοιχων ομάδων τους.

Οι ανοχές σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτοχειριασμοί.

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook