Γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλάζει στρατηγική – Θέλει τώρα τη ΝΔ στην αντιπολίτευση

γιατί-ο-νίκος-ανδρουλάκης-αλλάζει-στρ-1584974

Μια φράση της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή ήταν …όλα τα λεφτά- με την έννοια πως συνιστά αλλαγή της στρατηγικής των ίσων αποστάσεων από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση!

«Να στείλουμε τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση, έχουμε χρέος για μια προοδευτική κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον ένα χρόνο από την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι σαφές πως η τοποθέτηση αυτή σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, ακόμα και αν πρωθυπουργός δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα η θέση Ανδρουλάκη άφηνε απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, αλλά χωρίς τον Μητσοτάκη για πρωθυπουργό.

Εκ των πραγμάτων, όμως, η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, αφήνει ορθάνοιχτη τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ- αλλιώς κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση δεν γίνεται!

Η τοποθέτηση αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν στο αρχικό κείμενο, γεγονός που υπογραμμίζει με έμφαση πως προήλθε μετά την επίθεση που δέχτηκε από το Μαξίμου για το χαρακτηρισμό της Εύας Καϊλή ως «Δούρειο Ίππο» της Νέας Δημοκρατίας. Η δε –εμφανέστατη- επιχείρηση Μητσοτάκη για διεμβολισμό του ΠΑΣΟΚ έκανε ακόμα πιο επιθετικό τον Νίκο Ανδρουλάκη έναντι του Μαξίμου.

Το ερώτημα είναι αν θα ισχύει η θέση αυτή σε λίγες μέρες ή ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιστρέψει στην στρατηγική των ίσων αποστάσεων.

Στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστεί να αλλάξουν πολλά στη Χαριλάου Τρικούπη!

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook