Γιάννης Μαλανδράκης: Ζητάμε καθαρή εντολή για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Πλατανιά

γιάννης-μαλανδράκης-ζητάμε-καθαρή-εν-866023

Συνέντευξη στον SUPER FM 89,6 παραχώρησε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκης, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, ζητώντας από τους Δημότες  καθαρή εντολή για την επόμενη ημέρα για να προχωρήσει το αναπτυξιακό σχέδιο και η ανασυγκρότηση της περιοχής. «Έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε διεκδίκηση με αποτέλεσμα. Ζητάμε από τους δημότες μας την εντολή να προχωρήσουμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά» τόνισε.

«Κάποιοι θέλουν να με ξεφορτωθούν δια της προαγωγής»

Σχετικά με τις καταγγελίες του Μανώλη Ντουντουλάκη ότι διεκδικεί εκ νέου τον Δήμο επειδή δεν κατάφερε να είναι υποψήφιος στα Χανιά ή σε εθνικό ψηφοδέλτιο, ο κ. Μαλανδράκης, απάντησε: «Ευχαριστώ πολύ που κρίνει ικανό να είμαι Δήμαρχος Χανίων, ή και να εκπροσωπήσω τον Πλατανιά στην Βουλή. Τον ευχαριστώ πολύ για τα καλά του λόγια αλλά πιστέψτε με, αν το ήθελα θα το είχα κάνει. Δεν το ήθελα και να είναι σίγουροι για αυτό. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να με ξεφορτωθούν δια της προαγωγής, να είναι σίγουροι ότι θα με βρουν μπροστά τους.»

«Είμαστε μια αδιαίρετη ομάδα – Δεν έχουμε μεταφερόμενους» 

Για το θέμα της μη ανανέωσης στο σχήμα των αντιδημάρχων του, τα τελευταία εννέα χρόνια:

«Είμαστε μια αδιαίρετη ομάδα για όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι μόνο οι αντιδήμαρχοι στην διοίκηση του Δήμου. Δυστυχώς οι άνθρωποι προτιμούσαν να είναι σε άλλες θέσεις, στα νομικά πρόσωπα, στις σχολικές επιτροπές, σε θέσεις εντεταλμένων συμβούλων. Υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι που προσέφεραν από τις θέσεις αυτές» απάντησε.

Όσο για την δημοτική του ομάδα και τους υποψηφίους του συνδυασμού του, σχολίασε: «Είμαστε μια ομάδα που απαρτίζεται από ανθρώπους με πολύ αξιόλογη παρουσία. Ο καθένας στον τομέα και στην δράση του και στον χώρο παρέμβασης και δραστηριοποίησής τους. Επίσης σημειώνω ότι πρόκειται για ανθρώπους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην δημοτική ενότητα που κατεβαίνουν υποψήφιοι. Εμείς δεν έχουμε μεταφερόμενους συμβούλους».

Για τις καταστροφές

Για το θέμα του Κερίτη, ο κ. Μαλανδράκης, επανέλαβε την θέση ότι χρειάζεται μια νέα σύγχρονη γέφυρα στον Κερίτη, για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της περιοχής. «Αυτή η γέφυρα πρέπει να γίνει και γι’ αυτό είμαστε σε ένα διαρκές τρέξιμο και έχουμε πείσει το Υπουργείο ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει, παράλληλα με την ανακατασκευή της μνημειακής γέφυρας». Όπως προσέθεσε, η γέφυρα Belley καθυστερεί, γιατί παρότι η τοποθέτησή της από τον στρατό έχει ολοκληρωθεί, το πρόβλημα είναι η οδική σύνδεση. Όσο για το εάν ήταν άστοχη επιλογή η τοποθέτηση της αρχικά στον Ιάρδανο ποταμό στον Πλατανιά, τόνισε: «Δεν ήταν λάθος επιλογή να μπει η στρατιωτική γέφυρα στον Πλατανιά με τα δεδομένα τότε αυτό κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει από τους μηχανικούς και τους υπεύθυνους που έκαναν την αυτοψία»

Για πιθανές παραλείψεις και ελλείμματα σε έργα πρόληψης και αντιπλημμυρικά έργα:, απάντησε: «Έφυγαν ολόκληρα βουνά κι έγινε ένα τσουνάμι λάσπης και νερού -σύμφωνα με τους επιστήμονες- που παρέσυρε υποδομές πεντηκονταετίας. Αυτό ούτε μπορούσε να το προβλέψει ούτε να το προλάβει κανείς. Ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει επιμέρους καθαρισμοί σε ποτάμια οι οποίοι θα βοηθούσαν ίσως λίγο στην αποδόμηση ενός φαινόμενου, μέχρι εκεί. Εμείς όμως ήμασταν παρόντες από την πρώτη στιγμή, βγάλαμε έξω ό,τι μηχανήματα είχαμε, δώσαμε μια μεγάλη μάχη με τους ανθρώπους μας, να κάνουμε συνέχει διανοίξεις ώστε να επαναφέρουμε τη συγκοινωνία σε πρώτη φάση και έπειτα να προχωρήσουμε σε αποκατάσταση στην πρότερη κατάσταση. Βάλαμε ένα στοίχημα και το κερδίσαμε. Τώρα αν κάποιοι μας ρωτούν γιατί δεν έχει επανέλθει ο Δήμος μέσα σε τρεις μήνες… Μιλάμε για ζημιές για τις οποίες διεκδικήσαμε 70 εκ. ευρώ,  τους φέραμε εδώ όλους, βουλευτές, αρχηγούς κομμάτων, ευρωβουλευτές, όλους, ώστε να καταλάβουν το μέγεθος της καταστροφής και την ανάγκη ανασυγκρότησης. Δεσμεύτηκε η Πολιτεία για 33 εκ. ευρώ. Αν μπορούσαμε Μάη μήνα να τα είχαμε αποκαταστήσει, τότε θα μιλούσαμε για μια απλή μπόρα. Ζητάμε λοιπόν μια κατανόηση και μια υπομονή από τους δημότες, ώστε η αποκατάσταση να γίνει με έναν τρόπο που θα έχει αντοχή και διαχρονικότητα.»

Για το νερό

Σχετικά με τις καταγγελίες για αδράνεια σε έργα άρδευσης – ύδρευσης και «αντιγραφή» των ίδιων έργων από το πρόγραμμα του 2014, τόνισε πως πολλά και σημαντικά έργα προχωρούν και κατηγόρησε τους αντιπάλους του λέγοντας: «αυτό που θέλουν να κάνουν εμείς το υλοποιούμε ήδη»:  Υλοποιήσαμε μια δύσκολη μελέτη και έχουμε εντάξει στον «Φιλόδημο» το δίκτυο στο Κολυμπάρι όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα λόγω της αύξησης στη ζήτηση του νερού. Πρόκειται για ένα έργο 1,8 εκ. ευρώ το οποίο πετύχαμε και το ωριμάσαμε τώρα πάει προς δημοπράτηση από τον ΟΑΚ.

Στην περιοχή του Αλικιανού έχουμε κάνει την αντίστοιχη μελέτη για αλλαγή των εσωτερικών δικτύων και νέο αγωγό μεταφοράς ποιοτικού νερού από τον Φουρνέ.

Για τις Βουκολιές: Κάναμε μελέτη και έχουμε εντάξει στην ευρύτερη περιοχή του Σέμπρωνα στο ΕΣΠΑ ένα έργο 2,8 εκ. ευρώ. Το έχουμε ήδη δημοπρατήσει και αυτήν την στιγμή που μιλάμε ο εργολάβος δουλεύει

Ακόμα αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων άρδευσης σε Δρακώνα, Σέμπρωνα, Μελλισουργειό, Βασιλόπουλο, στην αναβάθμιση του βιολογικού, επέκταση του αριθμού των συνδεδεδέμων κατοίκων, επανάχρηση νερού για άρδευση έργο για το οποίο αντλήθηκαν 8,5 εκ. ευρώ.

Για την σχολική στέγη και τις παιδικές χαρές 

Ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε στα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης, ενώ στο αίτημα ακροατών για μηδενισμό των τροφείων, τόνισε π»ως όσοι είναι από το ΕΣΠΑ δεν πληρώνουν, ενώ τα τροφεία κυμαίνονται από 20 έως 50 ευρώ».

Έκανε λόγο για τον νέο παιδικό σταθμό στον Σκινέ, την επέκταση του σταθμού στα Καμισιανά,  τα νέα γήπεδα και μια σειρά από αθλητικές εγκαταστάσεις. «Το σχολικό συγκρότημα Κολυμβαρίου, καταφέραμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ επειδή αντιληφθήκαμε έγκαιρα ότι έχει στατικό πρόβλημα και θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο. (…) Κάναμε αναβάθμιση στο γυμνάσιο – λύκειο Αλικιανού, στηρίξαμε το ΕΠΑΛ Πλατανιά που έχει μια πολύ δραστήρια σχολική κοινότητα».

«Κρατήσαμε σταθερά τα ανταποδοτικά τέλη»

Ακόμα, σε σχέση με τα παράπονα για το ότι τα ανταποδοτικά τέλη δεν μειώθηκαν μέσα στα χρόνια της κρίσης, τόνισε πως υπάρχουν τρεις γεωγραφικές ζώνες, παραλία – πεδινά – ορεινός όγκος. Εξήγησε δε πως όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος επιβαρύνθηκε με πολλές αυξήσεις στο πετρέλαιο για τα μηχανήματα στην καθαριότητα, στην προγραμματική συμβαση με την ΔΕΔΙΣΑ και γενικώς στην αύξηση στις ανελαστικές δαπάνες. Προσέθεσε επίσης ότι αυτά τα χρήματα επιστρέφονται στους δημότες με υπηρεσίες και επενδύσεις στην καθαριότητα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook