Γιάννης Κουράκης για ΒΟΑΚ: «Ο Νέος Αυτοκινητόδρομος, είναι αναγκαίος για το νησί μας»

γιάννης-κουράκης-για-βοακ-ο-νέος-αυτο-1148407

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών ότι κατατέθηκε για έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Νέου Οδικού Άξονα Κρήτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών ότι κατατέθηκε για έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΜΠΕ) του Νέου Οδικού Άξονα Κρήτης, για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο.

Ο Νέος Αυτοκινητόδρομος, είναι αναγκαίος για το νησί μας, τόσο για την ασφάλεια των μετακινήσεων, όσο και για την ποιότητα του μεταφορικού έργου.

Παράλληλα, είναι ένα μεγάλο έργο που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της Κρήτης. Πάντα είχαμε θέσει στις προτεραιότητές μας την υλοποίηση του και θεωρούμε ως ΠΕΔ θετική τη σημερινή εξέλιξη.

Τονίζουμε ότι, δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε, να παρεμβαίνουμε δυναμικά και να συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο, ούτως ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του έργου από τη Σητεία μέχρι το Καστέλλι Κισάμου, προς όφελος της Κρήτης, των Κρητικών και των επισκεπτών του νησιού μας.»

3 thoughts on “Γιάννης Κουράκης για ΒΟΑΚ: «Ο Νέος Αυτοκινητόδρομος, είναι αναγκαίος για το νησί μας»

  1. Όλοι που υπόσχονται ΒΟΑΚ και αυτοί που τους κάνουν τα παπαγαλάκια και δήθεν ζητάνε και απαιτούν είναι καραγκιοζηδες και κοροϊδεύουν τον Κρητικό για τα ψηφαλακια. Τι ενουν ποιότητα του μεταφορικού έργου ? Δεν θα πονάνε οι πατάτες γιατί δεν θα πέσουν σε λακκούβα, η δεν θα κραυγάζουν οι ντομάτες μέσα στα καφάσια από το απότομες στροφές ? Σκεφτειτε ποσο ηλίθιους μα θεωρούν, σε λίγο θα μας πουν ότι πρέπει να γίνει ο ΒΟΑΚ για να μην πατούνε τους …..χοχλιούς τα αυτοκίνητα τα πρωτοβρόχια ! Δεν πρόκειται να γίνει ΒΟΑΚ ρε πατριώτες γιατί δεν προσφέρει τίποτα και σε κανενα, ας είμαστε ειλικρινείς, εμείς οι Κρητικοί σκοτονωμαστε και αυτό γίνεται τριάντα χρόνια τώρα, δεν είναι κάτι καινούργιο, ο ΒΟΑΚ θα διορθώνοταν αν σκοτωνόντανε ξένοι, τουρίστες, όμως αυτοί έχουν μάθει να οδηγάνε με σωστό τρόπο από σωστό σύστημα και ο ΒΟΑΚ τους φαίνεται ένας κανονικός δρόμος όπως σε όλο τον κόσμο, η αλήθεια είναι ότι καί στους συγγενείς μας που ερχωντε από το εξωτερικό τα καλοκαίρια το ίδιο παράξενο τους φαίνεται οταν λέμε ότι πρέπει να φτιαχτεί νέος δρόμος, όλοι ρωτάνε γιατί ? Τι έχει ο δρόμος ? Ας μάθουμε λοιπόν να οδηγούμε σωστά και ο ΒΟΑΚ θα βγει από τη λίστα των δικαιολογιών γιατί σκοτωνόμαστε άδικα και θα μείνουν στη λίστα οι κούπες, ο εγωισμός, η μαγκια, η επίδειξη κλπ κλπ.

  2. Βοακ με διόδια θα γίνει σίγουρα σε 1,5 χρόνο θα έχουμε τις μπουλντόζες και θα σκάβουν θα έχει 5 διόδια από Χανιά μέχρι Άγιος Νικόλαος και τουλάχιστον 30 πλευρικά διόδια όταν θα μπαίνεις στο αυτοκίνητοδρομο είναι ένα απο τελευταία έργα της Ελλάδας

  3. Φιλε οι δρόμοι με διόδια προϋποθέτουν εκατονταδες χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά, δεν ξέρω αν εχεις φύγει από Κρήτη αλλά τα 10.000 αυτοκίνητα στην καλύτερη περίπτωση που θα περνάνε τη μέρα δεν φτάνουν να πληρωθεί ούτε το ηλεκτρικό ρευμα στις εγκαταστάσεις των διοδίων, δεν μιλάμε για φωτισμό του δρόμου, φωτισμό πινακίδων δρόμου, κάμερες ασφαλ3ιας, μεροκάματα μόνιμου προσωπικού, επισκευές, δίκτυο αυτοκινήτων γερανών για αντιμετώπιση εκτατων περιστατικών ( οταν ένα αυτοκίνητο μείνει η έχουμε σύγκρουση τα αυτοκίνητα απομακρύνονται αμέσως ), έχουμε καθημερινές 24ωρες επιθεώρησης του δρόμου κλπ. Όπως καταλαβαίνεις ένα τέτοιο έργο για να διατηρηθεί μόνο χρειάζεται τουλάχιστον 300.000 χιλιάδες αυτοκίνητα μίνιμουμ την μέρα ! Πόσες φορές θα πάει ο Μανώλης με το αγροτικό να αρμέξεις, η ο Σήφης με το Τούρμπο να πάρει κοκκάρι για να το φυτέψει. Ας είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές, ο ΒΟΑΚ είναι δόλωμα για ψηφαλακια, όσο πιο κοντά παρουσιάζουν την έναρξη τόσο πιο κοντά είναι οι …..εκλογές !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook