Γιάννης Αποστολάκης: Το lockdown θα έπρεπε να είχε επιβληθεί μία εβδομάδα νωρίτερα

γιάννης-αποστολάκης-το-lockdown-θα-έπρεπε-να-1132217

Στο Zarpa Radio 89.6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε ο Χανιώτης παιδίατρος Γιάννης Αποστολάκης για το νέο καθολικό lockdown που επιβλήθηκε στην χώρα μας από τα ξημερώματα του Σαββάτου της 7ης Νοεμβρίου.

Επισήμανε ότι ήταν απαραίτητο και κατά την γνώμη του θα έπρεπε να είχε επιβληθεί μία εβδομάδα νωρίτερα. Όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε lockdown καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα δεύτερο κύμα μετάδοσης του κορονοιού πιο έντονο και φονικό. Βλέπουμε χώρες, τόνισε μεταξύ άλλων, όπως η Γαλλία που δεν συγκρίνονται οικονομικά και οργανωτικά με την χώρα μας να μεταφέρουν ασθενείς διασωληνωμένους στην Γερμανία για παράδειγμα.

Σε ερώτηση γιατί το 2ο κύμα είναι πιο έντονο απάντησε ότι στις βόρειες χώρες αλλά και στην Βόρεια Ελλάδα που οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές ευνοούν την μεταδοτικότητα του ιού. Είναι ένας καινούργιος ιός, κάθε μέρα μαθαίνουμε νέα πράγματα που η επιστήμη τα παρακολουθεί και αναλόγως πράττει.

Όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία που παραμένουν ανοιχτά ανέφερε ότι στην ιατρική κοιτάζουμε αν το όφελος είναι μεγαλύτερο από την ζημιά. Από την εμπειρία μου μένω έκπληκτος με την προσαρμογή και συμμόρφωση των μικρών παιδιών στην χρήση της μάσκας σε σχέση με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Βλέπουμε από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ότι σαφώς έχουμε κρούσματα και στις μικρές ηλικίες αλλά το ιικό φορτίο δεν είναι έντονο.

Εξάλλου το παιδί του δημοτικού δεν μπορείς να το κλείσεις σε ένα διαμέρισμα δύο τριών δωματίων, όπως επίσης η πολιτεία έλαβε υπόψιν της ότι οι γονείς αυτών των παιδιών θα έπρεπε να μείνουν σπίτι να τα επιτηρούν…καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν γινόταν να κλείσει όλος ο δημόσιος τομέας. Οι γονείς αυτών των ηλικιών ανήκουν στις παραγωγικές ηλικίες.

Όσον αφορά τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς ο κύριος Αποστολάκης απάντησε ότι είναι πολλά και περιπλέκονται με τις εποχικές ιώσεις και την εποχική γρίπη. Οι γονείς σε κάθε περίπτωση θα πρέπει αρχικά να επικοινωνούν με τον παιδίατρο κι εκείνος θα δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες.

Αυτό που τόνισε είναι πως περσι πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοιού είχαμε μια έντονη πανδημία γρίπης, είχαν αποδεκατιστεί τα δημοτικά σχολεία ενώ στην Ελλάδα είχαμε 130 θανάτους και διασωληνωμένους μεταξύ των οποίων και 6 παιδιά. Πρέπει να εμβολιαστούμε τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου αν ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες ή ερχόμαστε σε επαφή με ευπαθείς ομάδες.

Οι Αμερικάνοι εμβολιάζουν όλα τα παιδιά γιατί κοιτάζουν όφελος και υγεία, ζυγίζουν τα πάντα, υγεία και οικονομία γιατί το ένα εξαρτάται από το άλλο. Θα είναι ένας δύσκολος υγειονομικά χειμώνας ενώ όπως έχει δείξει η ιστορία οι πανδημίες κρατάνε 1,5 με 2 χρόνια.

2 thoughts on “Γιάννης Αποστολάκης: Το lockdown θα έπρεπε να είχε επιβληθεί μία εβδομάδα νωρίτερα

  1. Όταν ένας ιός είναι: 1. Άγνωστος και ακόμα τον μαθαίνουμε…. 2. Φονικός 3. Ακραία μεταδοτικός, τότε δεν αφήνεις τα Δημοτικά σχολεία ανοιχτά με την αιτιολογία ότι δεν μπορείς να κλείσεις τα μικρά παιδιά σε ένα δωμάτιο και ότι οι γονείς εργάζονται και δεν μπορούν να τα προσέχουν.
    Οι φονικοί ιοί ΔΕΝ κάνουν διακρίσεις……
    Είστε για γέλια….. και για κλάματα……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook