Γερμανία: Η πόλη του Βερολίνου θα πληρώσει αποζημίωση €100.000 σε οίκο ανοχής

γερμανία-η-πόλη-του-βερολίνου-θα-πληρώ-1594136

Το ποσό των 100.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν οι αρχές του Βερολίνου ως αποζημίωση στον μεγαλύτερο οίκο ανοχής της γερμανικής πρωτεύουσας, «Άρτεμις».

Την άνοιξη του 2016, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», η αστυνομία έκανε έφοδο στον οίκο ανοχής με τον Εισαγγελέα του Βερολίνου να εκτιμά ότι με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν, οι ιδιοκτήτες του έχουν διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι εργαζόμενες στον οίκο ανοχής αναγκάζονταν να λένε ότι είναι αυτοαπασχολούμενες αν και στην πραγματικότητα είχαν σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Τελικά αποδείχθηκε ότι οι κοπέλες ήταν αυτοαπασχολούμενες, δηλαδή νοίκιαζαν τα δωμάτια και μοιράζονταν την αμοιβή με τον ιδιοκτήτη.

Η κατώτατη τιμή ήταν 60 ευρώ ενώ υπήρχαν και «πακέτα» μέχρι και 2.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες είχαν κατηγορηθεί ότι απέφευγαν την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Ωστόσο, το περιφερειακό δικαστήριο του Βερολίνου απέρριψε τις καταγγελίες επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία που εντόπισαν οι αρχές ήταν ανακριβή.

Αυτό συνέβη το 2018. Αλλά οι συνιδιοκτήτες του βερολινέζικου οίκου ανοχής ήθελαν να πάρουν εκδίκηση καθώς το όλο θέμα αμαύρωσε την επιχείρησή τους.

Έκαναν λοιπόν μήνυση στις αρχές της γερμανικής πρωτεύουσας με το Εφετείο να τους δικαιώνει.

Υπενθυμίζεται ότι, στην έφοδο της αστυνομίας του Βερολίνου τον Απρίλιο του 2016, συμμετείχαν εκατοντάδες αστυνομικοί, ανακριτές και εισαγγελείς. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη έξι ατόμων.

Η επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας με 900 αστυνομικούς, έφερε στο φως φωτογραφίες από το εσωτερικό του πιο διάσημου οίκου ανοχής στη Γερμανία.

Το τετραώροφο κτίριο με τα 350 δωμάτια και τα 600 κορίτσια που εκδίδονται, είναι πόλος έλξης για τουρίστες από όλο το κόσμο, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Βρίσκεται στην «καρδιά» του Βερολίνου κι έχει από γυμναστήριο, σάουνες, χαμάμ, πισίνες, καφετέριες μέχρι και δωμάτια ξεκούρασης και αναψυχής.

Η πολυτέλεια χαρακτηρίζει τον οίκο ανοχής «Άρτεμις» προσελκύοντας την αφρόκρεμα των τουριστών.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook