Γεραπετρίτης: Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού οφείλεται… στα πολλά τεστ

γεραπετρίτης-η-αύξηση-των-κρουσμάτων-1222215

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τις αστοχίες της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας επιχείρησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ωστόσο μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει η αιτιολόγησή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, η έξαρση της πανδημίας στη χώρα και συγκεκριμένα η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στα … πολλά τεστ και όχι στη λάθος διαχείριση και κατάρρευση του ΕΣΥ, που έχει αφήσει χωρίς προσωπικό και ΜΕΘ τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Οι επισημάνσεις του μπορούν να χαρακτηριστούν επιεικώς άστοχες αφού θεωρεί ότι η αύξηση των κρουσμάτων προέκυψε από την διενέργεια πολλών τεστ. Συγκεκριμένα, δήλωσε «Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην ανάπτυξη του ιού αλλά και στον πολύ μεγάλο αριθμό τεστ που διενεργούνται στη χώρα, περίπου 2,5 εκατομμύρια ανά εβδομάδα πλέον.

Από την άλλη πλευρά, είναι λογικό και αναμενόμενο το σύστημα υγείας να δέχεται πίεση στο μέτρο που δεν έχει ακόμη επιτευχθεί η επιδιωκόμενη ανοσία του πληθυσμού. Βεβαίως, καλό είναι να θυμόμαστε ότι κάθε τέτοια περίοδο το σύστημα υγείας δεχόταν πίεση από την εποχική γρίπη, ενώ για πολλά χρόνια υπήρχαν μεγάλες αναμονές στις μονάδες εντατικής θεραπείας».

Την ίδια στιγμή που η πανδημία καλπάζει και η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπαίνει σε έναν ασφυκτικό κλοιό, με χιλιάδες πολίτες με covid-19 να προσέρχονται στα νοσοκομεία και τους γιατρούς να πραγματοποιούν εφημερίες – εφιάλτες.

Παράλληλα, στην συνέντευξή του ο Γ. Γεραπετρίτης επεσήμανε πως δε θα υπάρξουν καθολικές οριζόντιες απαγορεύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook