Γεμιστά κεκάκια σοκολάτας

γεμιστά-κεκάκια-σοκολάτας-1256213

Σοκολατένια απόλαυση! Σερβίρονται ιδανικά ζεστά, αλλά όταν κρυώσουν θα μοιάζουν με κεκάκια που στο κέντρο τους έχουν υγρή σοκολάτα.

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Προετοιμασία: 0:15′ Μαγείρεμα: 0:15′ Εύκολη Μερίδες: 6

Υλικά Συνταγής

Για τη γέμιση

60 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

λίγες σταγόνες κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι

Για το κέικ

120 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα

125 γραμ. βούτυρο

2 αυγά

2 κρόκους

1/4 φλ. ζάχαρη

2 βανίλιες

1/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε την κρέμα, να έρθει σε σημείο βρασμού. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπολ. Περιχύνουμε με την κρέμα. Αφήνουμε 1΄ να σταθεί. Έπειτα, απαλά, ανακατεύουμε να λιώσει καλά η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσοχή! Αν δεν ζεστάνουμε καλά την κρέμα η σοκολάτα δεν θα λιώσει καλά, θα μείνουν ψιλά κομματάκια και δεν θα πήξει σωστά. Αφού γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και λείο, στάζουμε μέσα λίγες σταγόνες λικέρ ή κονιάκ. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει καλά και να πλάθεται όπως τα τρουφάκια. Θέλει περίπου 2-3 ώρες. Πλάθουμε τότε 6 μπαλάκια από την κρέμα σοκολάτας (δηλαδή 6 τρουφάκια).

Για τα σουφλέ

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να γίνει λείο και ομοιόμορφο. Αφήνουμε 2΄-3΄ να γίνει χλιαρό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 φορμάκια για σουφλέ. Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να φουσκώσουν καλά, για 5΄-6΄. Απαλά ρίχνουμε στα αυγά τη λιωμένη σοκολάτα και το κοσκινισμένο αλεύρι και τα διπλώνουμε με μία σπάτουλα με προσοχή, να μη χάσουν τον όγκο τους. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα 6 φορμάκια. Μπήγουμε από μία μπάλα-τρούφα στο κέντρο κάθε σουφλέ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε τα σουφλέ για 12΄-15΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνειά τους. Τα αφήνουμε να σταθούν για 5΄ στα φορμάκια. Έπειτα τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτα. Όταν τα κόβουμε τρέχει λάβα σοκολάτας. Αχνίζουμε με λίγη άχνη ή περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος.

argiro.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook