Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι

γαριδοπίλαφο-στο-τηγάνι-1027993

Αν σκέφτεστε κάτι νόστιμο, ελαφρύ, γρήγορο και με το άρωμα της θάλασσας, τότε αυτό το γαριδοπίλαφο είναι αυτό που χρειάζεστε! Απολαύστε το. Eίναι πεντανόστιμο

Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 0:20’Εύκολη Μερίδες: 4

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά 

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 πράσο κομμένο σε φέτες

3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε χοντρές λωρίδες

1/4 μεγάλο λάχανο χοντροκομμένο

2 φλ. ρύζι

4 κ.σ. σόγια

1/2 κ.γλ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)

12 γαρίδες

λίγες σταγόνες ταμπάσκο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 φλ. νερό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το γαριδοπίλαφο, καθαρίζοντας πρώτα το σώμα από τις γαρίδες (αφήνουμε επάνω το κεφάλι). Μάθετε με όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται πώς να καθαρίσετε και να συντηρήσετε σωστά τα θαλασσινά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το λάχανο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, τον κουρκουμά, το ταμπάσκο και το νερό.

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12΄-13΄, να σκάσει το ρύζι. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

argiro.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook