Φτιάχνουμε πεντανόστιμο σπεντζοφάι

Σπέντζες είναι οι μακρουλές πιπεριές που μαγειρεύουν παραδοσιακά στο Πήλιο μαζί με ντομάτα και χοιρινό λουκάνικο, φυσικά. Ένας καταπληκτικός μεζές που, αν τον συνοδεύσετε με μια τηγανιά πατάτες ή με ρύζι, είναι κι ένα πρώτης τάξης γεύμα.

Μερίδες:4-6 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:60′

Υλικά
400γρ. χωριάτικα λουκάνικα
1 κιλό πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
400γρ. ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε χοντρές λωρίδες. Τις σοτάρετε σε βαθύ τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τις βγάζετε από το τηγάνι σ’ ένα πιάτο.

Κόβετε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια (3εκ.) και τα τηγανίζετε στο ίδιο λάδι των πιπεριών. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε με τις πιπεριές. Χύνετε το λάδι από το τηγάνι και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτετε τα λουκάνικα και τις πιπεριές και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να πήξει η σάλτσα.

Tips
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι, για κυρίως γεύμα.

Olivemagazine.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΛηστεία σε μίνι μάρκετ στην Κρήτη – “Έγδυσαν” το ταμείο και τον υπάλληλο
Επόμενο άρθροΆγιο Όρος: Δύο ακόμα νεκροί μοναχοί από κορονοϊό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ