Φραγκάκης: «Δεν θα μπουν κάγκελα και σίδερα στις παραλίες» – Θετικό να υπάρχει ανταποδοτικό αντίτιμο

φραγκάκης-δεν-θα-μπουν-κάγκελα-και-σί-891825

Το άνοιγμα του διαλόγου για προστασία των ευαίσθητων τουριστικών περιοχών, πρόταξε σαν προτεραιότητα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89,6 με τον Περικλή Κουκλάκη, με αφορμή το πρόγραμμα διαχείρισης τουριστικών προορισμών.

Ο κ. Φραγκάκης, εξήγησε αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων για το θέμα (δείτε ΕΔΩ), σχολιάζοντας και τα όσα ειπώθηκαν περί αντιτίμου, αλλά το πως θα γίνει η ξεκινήσει η συζήτηση για τις περιοχές που πλήττονται.

Όσον αφορά σε ενδεχόμενο εισιτήριο που ίσως επιβληθεί στους προορισμούς, ο ΓΓ του ΕΟΤ ξεκαθάρισε ότι:

«Μιλάμε για μια δέσμη μέτρων όχι μόνο για ένα πράγμα, η μελέτη θα δείξει τις λύσεις, δεν μπορούμε να το κρίνουμε εκ των προτέρων. Ωστόσο οι ευαίσθητοι οικολογικά προορισμοί χρειάζονται χρήματα για να γίνουν συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις, ενώ για να γίνουν αυτά θα χρειαστεί αυτοχρηματοδότηση. Προφανώς το κράτος και η αυτοδιοίκηση θα σταθούν αρωγοί, αλλά αν υπήρχε και ένα μικρό αντίτιμο που θα επέστρεφε στον ίδιο τον προορισμό, νομίζω μπορεί να τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης χωρίς να υπάρξει πρόβλημα».

Τόνισε βέβαια πως, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση άμεσα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, γιατί όσο δεν την ανοίγουμε, χάνεται πολύτιμος χρόνος για την προστασία των κομματιών αυτών.

«Προστασία, όχι εμπορευματοποίηση των ευαίσθητων περιοχών»

«Δεν υπάρχει πρόθεση εμπορευματοποίησης ή τσιμεντοποίησης των περιοχών αυτών. Λέμε ακριβώς το αντίθετο, να προστατευτούν οι περιοχές αυτές με νόμιμο και επιστημονικό τρόπο, σοβαρότητα και πολύ συγκεκριμένα πράγματα», σχολίασε ο κ. Φραγκάκης ενώ συμπλήρωσε πως:

«Το θέμα αυτό αφορά όλους, αφορά και τους επισκέπτες και τους ντόπιους. Τίθεται ζήτημα βιωσιμότητας στις περιοχές που πλήττονται και άρα, αν δεν είναι βιώσιμο το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, υποβαθμίζεται και ο προορισμός».

Μάλιστα για το ζήτημα των υποδομών, είπε πως η κυβέρνηση οφείλει να διατηρεί τις δημόσιες υποδομές στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους τουριστικούς προορισμούς, όχι μόνο για τους επισκέπτες και τον τουρισμό αλλά και για εμάς τους ίδιους τους κάτοικους αυτών των περιοχών. «Είναι δύσκολο δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, αλλά θεωρώ ότι θα μπουν οι προτεραιότητες σε έναν μεγάλο βαθμό», κατέληξε.

zarpanews.gr

One thought on “Φραγκάκης: «Δεν θα μπουν κάγκελα και σίδερα στις παραλίες» – Θετικό να υπάρχει ανταποδοτικό αντίτιμο

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ: ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΣ.
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;;;
    Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΣΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΓΩΓΗ, ΚΑΤΟΥΡΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ…
    Ε, ΡΕ (ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ) ΓΛΕΝΤΙΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook