Φούρνος μικροκυμάτων: Μήπως τον χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο;

φούρνος-μικροκυμάτων-μήπως-τον-χρησι-1317944

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μία από τις ηλεκτρικές συσκευές που πλέον μάς έχει γίνει συνήθεια και δε μπορούμε πια να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτό. Γιατί μπορεί να ξέρουμε για τις θεωρίες περί ξαναζεσταμένου φαγητού –μεταφορικά ή κυριολεκτικά– όμως, όταν αυτό έχει ζεσταθεί στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλάζει το πράγμα.

Κι, όμως, μάλλον τον χρησιμοποιούμε λάθος!

Επίσης, ο φούρνος είναι μια εύκολη συσκευή και δεν χρειάζεται και καμιά επιστήμη για να ζεστάνεις το φαγητό σου σε αυτό. Βάζεις μέσα το φαγητό, κλείνεις την πόρτα, ρυθμίζεις τον χρόνο και τέλος. Τόσο απλά. Τόσο;

Ένα βίντεο στο Tok Tok έρχεται να μας προβληματίσει ή να μας διαφωτίσει. Και να μας εξηγήσει πως μάλλον τόσο καιρό ζεσταίνουμε λάθος το γεύμα μας στο φούρνο.

Συγκεκριμένα, αν βάζουμε το γεύμα μας στη μέση της περιστρεφόμενης πλάκας, είναι λάθος.

«Ξέρεις πότε ζεσταίνεις το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων και κάποια μέρη του είναι αρκετά ζεστά ώστε να σου καίει το στόμα και το άλλο μέρος του είναι παγωμένο;» ξεκινά το βίντεο.

«Λοιπόν, αυτό συμβαίνει επειδή δεν πρέπει να έχετε το φαγητό σας στη μέση του πιάτου εδώ. Θα πρέπει να βρίσκεται στην άκρη, ώστε να μπορεί πραγματικά να περιστρέφεται και να μαγειρεύει ομοιόμορφα», εξηγεί το βίντεο.

Οπότε αν κάνεις αυτή την κίνηση, είναι λάθος σύμφωνα με τον χρήστη του TikTok.

@crippledbutcute#duet with @onlyjayus I was TODAY YRS OLD WHEN I LEARNED HOW TO USE A MICROWAVE PROPERLY?#NeverStopExploring #LiveFlowSweatDuet #MicroRaveWithRoni♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

 

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook